Російська правозахисниця розшукує могили загиблих на Сході російських солдатів

Російська правозахисниця розшукує могили загиблих на Сході російських солдатів

Понад 4500 тисяч російських військових загинули в зоні АТО на Сході України. 

Поділитися:

Понад 4500 тисяч російських військових загинули в зоні АТО на Сході України. Таку цифру озвучила російська правозахисниця Єлева Васильєва в ефірі проекту "Хоробрі серця" на каналі "1+1", пише tsn.ua.

Васильєва зараз перебуває в Україні, щоб шукати поховання російських військовослужбовців. На зв'язок зі студією Олена вийшла з Дніпропетровська. 

"З 4500 чоловік, які вже відомі, поховані не більше 300 - це ті, які потрапили до батьків", - сказала російська правозахисниця. У могилах невідомих солдатів в зоні АТО поховані росіяни, рідні яких досі вважають, що ті на навчаннях.

"У зоні АТО я шукаю поховання російських солдатів і шукаю той самий слід, який може допомогти російським матерям віднайти своїх зниклих безвісти дітей. Тому що вони не розуміють, куди кинуті їх діти-військовослужбовці, строковики. Їм кажуть, що вони на навчаннях - насправді я знаходжу деяких з них тут, на території України, вже в могилах невідомих солдатів", - розповіла Олена Васильєва.

У цей в час у студії "Хоробрих сердець" перебували мами українських військових: Галина Гутник, 23-річний син якої загинув в зоні АТО, рятуючи життя своїх побратимів, а також Людмила Мінюк, син якої також добровольцем відправився захищати Україну і був убитий в бою.

Людмила Мінюк розповіла, що відбувається зараз на передовій. Поховавши сина, жінка продовжує допомагати українським бійцям як волонтер і часто буває на лінії фронту.

"Вчора вночі я приїхала з району, який трошки далі, ніж Дебальцеве. Там зараз дуже серйозні бої йдуть - незважаючи на перемир'я, наших хлопців обстрілюють з мінометів", - розповіла Людмила.

А на початку вересня, за словами Мінюк, загарбники випробували на українцях свою нову зброю.

"11 вересня на них випробовували нову зброю, магнітно-резонансну ... коли розривається все в голові. Коли закінчиться ця жахлива війна, ми почнемо суд, страшний суд на тими, хто проводить такі випробування над моїм народом", - сказала мама загиблого українського героя. 

Повний випуск проекту дивіться тут: