Російський канал протиправно використав відео 1+1 для перекручування фактів про Україну

Російський канал протиправно використав відео 1+1  для перекручування фактів про Україну

Російський канал НТВ показав сюжет, у якому затор на дорозі до Межигір'я (колишньої резиденції колишнього президента Януковича) виданий за нібито паніку на дорогах західної України.

Поділитися:

Російський канал НТВ показав сюжет, у якому затор на дорозі до Межигір'я (колишньої резиденції колишнього президента Януковича) виданий за нібито паніку на дорогах західної України. Для цього сфабрикованого сюжету було використано відео, зняте співробітником 1+1.

Відео, на якому черга з автівок вишикувалася на дорозі до Межигір'я, було зняте креативним продюсером Костянтином Андріюком. На запису видно, як тисячі українців здійснюють "паломництво" до маєтку президента-втікача, через що дороги перетворилися на багатокілометрові тягнучки.

В Інтернеті відео з'явилося 24 лютого 2014 року під назвою "Межигір'я! Зустрічна смуга для обраних!". Ролик миттєво став хітом мережі.

)

Вчора, 12 березня, телеканал НТВ розповсюдив відео з-під Межигір'я під назвою "Хаос на дорогах Західної України…" (ВІДЕО)

НТВ в сюжеті повідомляє, що в Україні начебто практично паралізована робота ДАІ, зросла кількість ДТП, а з доріг практично зникли правоохоронці. Користуючись ситуацією, українці нібито почали їздити, як їм заманеться, у тому числі – по зустрічних смугах, а також наголосили, що хаос відбувається саме у західній Україні. При цьому слова диктора супроводжували кадри з-під Києва.

"Відео затору біля Межигір'я було зняте на мій відеореєстратор. Жодних спроб зв'язатися зі мною з боку каналу НТВ не було. Більше того – в самому сюжеті не було навіть посилання на мій Youtube-канал, оскільки свідомі росіяни могли б переконатися у брехливості сюжету", - говорить Костянтин Андріюк. Він обурений тим, як цинічно росіяни використали ці кадри, і вже звернувся по допомогу до юристів.

Канал 1+1 надзвичайно стурбований такою поведінкою російських колег та хоче нагадати їм, що головним обов'язком ЗМІ є об'єктивне висвітлення подій.