«Україна. Повернення своєї історії» на 1+1: розвінчує міфи та повертає українцям справжню історію

Розвінчати міфи та повернути українцям вкрадену історію: цикл документальних фільмів Акіма Галімова «Україна. Повернення своєї історії»

Цикл фільмів покликаний розвінчати міфи та повернути українцям вкрадену історію, яку протягом століть і до сьогоднішнього дня методично намагаються стерти з народної пам’яті, викривляючи справжні факти перед усім світом.

Поділитися:

Вчора на телеканалі 1+1 показали повтор першої частини документального історичного циклу «Україна. Повернення своєї історії» Акіма Галімова, яка була презентована ще у 2016 році та стала подією в українському просторі. Цикл фільмів покликаний розвінчати міфи та повернути українцям вкрадену історію, яку протягом століть і до сьогоднішнього дня методично намагаються стерти з народної пам’яті, викривляючи справжні факти перед усім світом. 

У фільмі «Україна. Повернення своєї історії» автори разом із істориками показали безпреривність розвитку нашої держаності протягом тисячоліття. Команда по кістках із саркофагу в Софії Київській відновила зовнішність дружини Ярослава Мудрого, шведської принцеси Інгігерди, яку російські священнослужителі зробили своєю святою. 

Автори фільму за допомогою новітніх технологій відтворили справжнє обличчя видатного українського гетьмана Івана Мазепи, зображення якого було заборонене Петром І після укладення союзу зі Швецією. Також вони пояснили, навіщо було фальсифікувати портрети гетьмана та чому він потрапив під анафему Мовсковського патріархату.

Україна. Повернення історії

Окрім того, творці фільму провели дослідження для встановлення місця поховання короля Данила, більш відомого як Данило Галицький, та розкрили правду про величне королівство, яким він правив. А ниточки розслідування місцезнаходження знаменитої корони Данила привели авторів спочатку до Польщі, а потім до Москви. А також показали знайдені печатки короля Данила Галицького. Вони доводять, що Україна в ХІІІ сторіччі у Європі мала статус королівства.

А вже сьогодні, 23 лютого о 23:45, в ефірі 1+1, одразу після спільного марафону ток-шоу «Право на владу» та програми «Твій вечір», покажуть повтор другої частини історичного фільму «Україна. Повернення своєї історії»

Основні сюжетні лінії другої частини фільму «Україна. Повернення своєї історії»:

  • відтворення зовнішності великого київського князя Ярослава Мудрого — у процесі пошуку останків його нащадків та прижиттєвих зображень руського правителя автори фільму «Україна. Повернення своєї історії» провели масштабне розслідування та зробили декілька вражаючих відкриттів;
  • автори фільму розкажуть, чому останки правителів Київської Русі вивозились в Росію;
  • глядачі дізнаються, що показали ДНК аналізи решток нащадків Ярослава Мудрого;
  • творці фільму розкажуть, як спотворювалась наша історія та привласнювалась спадщина Русі.

Цикл документальних історичних фільмів «Україна. Повернення своєї історії» актуальний як ніколи, адже всім українцям потрібно знати свою історію, щоб розуміти де правда, а де очевидна маніпуляція. На тлі непростих подій сьогодення ми поцікавилися у продюсера фільму Акіма Галімова, що він згадує зараз найчастіше з тих колосальних досліджень історичних документів, які велися при підготовці фільмів. 

Акім Галімов

Найчастіше я згадую людські історії, той біль, який живе з героями наших фільмів, звичайними людьми, що є нащадками українських науковців: істориків, етнографів, археологів. Їхніх предків було вбито та закатовано лише тому, що вони розповідали правду про українську історію. Їх винищували, тому що артефакти та відомості що вони знаходили і досліджували, свідчили, що Україна почалася за тисячоліття "до Леніна". І точно раніше за Москву.

Ключова річ, про яку говорять історики у наших фільмах, це те, що Україна століттями перебувала в полоні російських міфів та викривленої історії. Все це керувалося Кремлем, для нас методично створювали паралельну реальність, в якій, по-перше, українці та росіяни мали бути одним народом, а, по-друге, завжди мали бути "меншими братами".

Акім Галімов

Акім Галімов зазначає, що кожна серія циклу по-своєму особлива, розкриває різні періоди, але їх об‘єднує одне: методи росіян з фальшування історії.

«Це завжди робилося грубо, вони завжди залишали сліди, але через величезну кількість цієї пропаганди, росіянам вдавалося вбивати "в голову" всьому світу абсолютну брехню. Насправді, ми маємо велику і потужну історію, нам не треба нікому нічого доводити. Просто потрібно повернути собі своє.  Те, про що ми розповідаємо у фільмі, давно вже не секрет для істориків і українців, але зараз саме час нагадати про це усьому світу», — прокоментував Акім Галімов, автор фільму. 

Вже сьогодні о 23:45 на 1+1 не пропустіть другу частину фільму "Україна. Повернення історії". 

Нагадаємо, 1+1 з 2016 року підіймає важливу тему розвінчання історичних міфів у циклі документальних історичних фільмів Акіма Галімова «Україна. Повернення своєї історії». Перші дві серії історичного детектива отримали нагороду "Телетріумф" у номінаціях "Документальний фільм/серіал/проєкт" та викликали потужну дискусію у професійних колах та серед глядачів.

Новини по темі