Рух «Здійсни мрію» розпочинає арт-марафон #МояДитячаМрія

Рух «Здійсни мрію» розпочинає арт-марафон #МояДитячаМрія

Команда «Здійсни мрію» намалювала з онкохворими дітьми їх мрії

Поділитися:

Проект «Здійсни мрію» розпочав арт-марафон #МояДитячаМрія, мета якого – зібрати 100 000 малюнків з дитячими мріями. А ще проект оселився в мережі Instagram, де і будуть публікуватися малюнки мрій маленьких українців, зокрема пацієнтів дитячих лікарень, а також мрії зірок і різних людей, які надихають. До проекту приєдналася відома художниця Аня Ломакіна. Головна місія марафону –  надихнути мріяти та об’єднати тисячі нових мрійників і тисячі чарівників.

Днями з нагоди Всесвітнього Дня бажань, куратор «Здійсни мрію» Лідія Таран, казкові феї та друзі проекту художники-ілюстратори завітали в гості до онкохворих діток – в Національний інститут раку, аби разом знайти і намалювати мрії і подорожувати в уявні світи, де неможливе стає можливим! Ми переконані, що діткам дуже важливо намалювати - виплекати свою неймовірну грандіозну мрію, надихнутися, уявити свою мету, відчути, що життя має фарби попри все, і шлях до мрії вже змінює життя на краще. 

Маленьким пацієнтам влаштували справжнє свято з фокусами, кульками і смаколиками. Мрії маленьких пацієнтів виявилися неймовірними і навіть несподіваними: стати хірургом чи дитячим онкологом, стати журналістом і взяти справжнє інтерв’ю, бути принцесою, сконструювати велоракету або полетіти на повітряній кулі до Нью-Йорку.

 «Це справжня арт-терапія! Адже часто буває так, що ти про щось мрієш, але не можеш  словами сформулювати свою мрію. А коли  починаєш малювати, тобою ніби щось рухає, якась інша, внутрішня сила! Малюючи мрію, уявляючи все до деталей, ми робимо перший крок до її реалізації!», - наголосила кураторка та фея проекту «Здійсни мрію» Лідія Таран в ефірі програми «Сніданок.Вихідний», куди завітала зі своєю донечкою Василиною.

Проект «Здійсни мрію» спільно з Українською Маркетинговою Групою завершує роботу над унікальним соціологічним дослідженням, яке допоможе зрозуміти які мрії мають діти, чи готові вони ділитися своїми мріями і чому бояться говорити про них? Чому дорослим дуже важливо слухати дитячі мрії, підтримувати, не гасити ідеї малечі?

Нагадаємо, що рухові «Здійсни мрію» виповнюється два роки 29 квітня, у Всесвітній День Бажань - #WorldWishDay. 49 країн світу разом з Україною підтримують це свято. У 2016 році цього дня Лідія Таран, ведуча ТСН, завітала в Охматдит і дізналася про мрії маленьких пацієнтів, які тоді стали першими підопічними проекту «Здійсни мрію». Більшість з цих бажань вдалося здійснити! З того часу понад 60 грандіозних дитячих мрій стали реальністю! Ці вражаючі історії фільмували журналісти новин ТСН, вони є, а нові будуть на сайті wish.1plus1.ua. Дуже часто малюки нам малювали мрії, а потім ці картинки оживали – це неймовірне диво і щастя зі сльозами на очах!

Лідія Таран була з донькою в ефірі Сніданку. Вихідний 28 квітня з нагоди Всесвітнього дня бажань і розповіла про натхнення мріями, про те, які малюнки мрій з’явилися у проекті.

Новини по темі