Руслан Сенічкін і Людмила Барбір завітали до діток в "Охматдит"

Руслан Сенічкін і Людмила Барбір завітали до діток в "Охматдит"

"Сніданок з 1+1" також привіз дітям багато наборів для ігрової та арт-терапії

Поділитися:

У четвер 19 червня ведучі ранкової програми "Сніданок з 1+1" завітали в гості до діток у Національну  дитячу спеціалізовану лікарню "Охматдит".

Руслан Сенічкін та Людмила Барбір разом з дітками з тяжким захворюванням нирок взяли участь у майстер-класі. Урок арт-терапії провела художниця Ольга Адам. Хлопчики й дівчатка фактично мусять жити на території лікарні, адже без постійних процедур їхній стан буде критичним. Діти світлими пастельними олівцями на кольоровому папері намалювали кожен своє послання світу. Малюнки об'єднали, і спільну роботу назвали "Країна щастя та добра".

"Сніданок з 1+1" також привіз дітям багато наборів для ігрової та арт-терапії: дерев'яні конструктори, мольберт для малювання крейдою та фарбами, еко-коники, гіпсові іграшки для розмальовування, олівці, спеціальні безпечні фломастери, фарби, печатки, трафарети, папір для орігамі тощо. Всі іграшки сертифіковані в Україні за найвищими стандартами. Вони абсолютно безпечні та виготовлені з натуральних матеріалів.

Завідувач відділення інтенсивної терапії Сергій Мазур розповів про важливість таких подарунків для цих дітей.

"Арт-терапія для дітей - це самовираження. За допомогою творчих наборів діти різного віку можуть висловити все, про що вони мріють, усе, що їх турбує. Батькам не завжди вистачає грошей на такі іграшки, і нам дуже допомагають наші друзі-волонтери", - розповідає Сергій Мазур.

Ведуча Людмила Барбір вважає, що цим діткам дуже потрібна увага та підтримка, адже  в них не таке яскраве і безтурботне дитинство, як у  здорових дітлахів. А  від емоційного стану дітей залежить і те,  наскільки швидко вони зможуть одужати.

"Такі зустрічі дуже важливі, тому що ми хоч чимось можемо цим діткам допомогти, хоч якось покращити їхній настрій. Така арт-терапія дуже важлива, про це говорять медики і психологи, і в саме такі моменти діти забувають про свій біль. Особливо сьогодні нам усім важливо робити більше добрих справ, співчувати, відкрити свої серця", - говорить  Барбір.

А  ведучий Руслан Сенічкін дуже радий, що "Сніданок з 1+1" товаришує з "Охматдитом", а особливо з Центром токсикології, з дітьми, які потребують допомоги тут і зараз.

"Вони в лікарні забезпечені необхідними медикаментозними засобами і, найголовніше, гемодіалізом. Та крім того, їм потрібна увага. Я переконаний, що насправді  емоційний контакт з дитиною дає позитивний результат, який іноді можна порівняти навіть з медикаментозною допомогою".

Сенічкін важчає, що ці контакти, зустрічі допомагають  і дорослим зрозуміти, що життя не закінчується - сьогодні воно триває.

"Діти в такому стані, в такій ситуації набагато розумніші. Дитині може бути 5 років фактично, але мислить вона  на 3-4 роки вперед. Ми допомагаємо дітям зрозуміти, що світ може бути яскравішим, ніж у закритому приміщенні лікарні, де вони фактично живуть. Уже доведено багатьма вченими і лікарями, що така арт-терапія і контакти з  дітьми вповільнюють перебіг хвороби і пришвидшують процес одужання. Якщо ми цією зустріччю допомогли дітям відчути себе трохи краще, то добре. Але  наша місія не виконана. Ми обов'язково будемо й далі це робити", - запевняє Руслан.

До речі, всі іграшки придбані на кошти від продажу авторських млинців Руслана Сенічкіна і насіння від Анатолія Анатоліча на Фестивалі вуличної їжі.

Новини по темі