Руслан Сенічкін презентував другу кулінарну книгу

Руслан Сенічкін презентував другу кулінарну книгу

У затишному тенті, незважаючи на похмуру погоду, одразу зранку розпочалася справжня феєрія мильних бульбашок. 

Поділитися:

Минулими вихідними у Києві на Контрактовій площі на фестивалі "В пошуках Made in Ukraine" Руслан Сенічкін та дієтолог Галина Незговорова представили унікальне кулінарне кольорове видання "Сніданки для дітей". Видавцем проекту виступила "Бурда – Україна".

До майданчика "Сніданку з 1+1" завітали багато родин з дітками різного віку, зокрема, і немовлята, а також французький шеф-кондитер Emmanuel Hamon. Цікаво, що гості були не тільки з Києва, а й з міст України, наприклад, родина з двома дітьми, яка вранці спеціально приїхала з Полтави. Також на зустріч до Руслана завітала його телеколега Лідія Таран зі своєю 7-ми річною донечкою Василиною.

У затишному тенті, незважаючи на похмуру погоду, одразу зранку розпочалася справжня феєрія мильних бульбашок. В програмі цього дня були організовані різноманітні цікаві досліди з горошком, цвітною капустою, петрушкою та яблучним соком від науково-пізнавального клубу "ДумайРум", а також частування та тепле спілкування на зручних пуфах від стильних друзів Gagarin.

"Ми дуже щасливі, що вже вдруге на фестивалі "В пошуках Made in Ukraine" ми викликаємо такий ажіотаж. До нас навіть родини спеціально приїхали з Полтави, Кременчука, із селищ Києва. Дякую за цікавий діалог, обмін рецептами, ідеями. Діти та батьки дуже активно спілкувалися, зокрема, консультувалися у дієтолога Галини Незговорової. Ми побачили очі наших глядачів, почули відгуки, дізналися, що людям подобається чи не подобається. Це певного роду дослідження, де ми знаходимо нові теми, нові ідеї для "Сніданку з 1+1". Для нас це розвиток, нові знайомства, робота над вдосконаленням. І я переконаний, що книга про здорові збалансовані ранкові страви для дітлахів дуже важлива сьогодні", - розповідає Руслан.

Автор також підкреслив необхідність мотивувати малечу проявляти бажання бути самостійним на кухні, адже це плюс для розвитку дитини та її самовираження.

"В дитині насамперед треба виховувати особистість. Коли малеча може готувати сама, експериментувати, додавати незвичні інгредієнти та шукати нові смаки – це відкриває величезний простір для творчого розвитку. Власне, це і є одним із головних завдань нашої книги", – зауважує Руслан.

Про важливість організації та планування належного харчування дітей розповіла Галина Незговорова. Експерт неодноразово підкреслювала актуальність сучасних корисних, поживних, вітамінних, а головне натуральних пропозицій, які батьки зможуть легко відтворити на своїй кухні.

"Як дієтолог, я дуже вдячна, що мене запросили в цей проект і я з величезною відповідальністю поставилася до свого завдання. Ми переглянули велику кількість рецептів і відібрали ті, які оптимально підходять до дитячого раціону. Дуже важливо донести до батьків, наскільки необхідно власноруч готувати своїм дітям – не купувати готові страви, розраховуючи, що хтось зробить це краще за нас, а з відповідальністю ставитися до харчування своїх дітей. Адже від цього залежить здоров'я нашої нації, нового покоління", - каже Незговорова.

Про креативні варіанти сніданків для дітей Руслан Сенічкін говорив також в компанії своєї колеги Лідії Таран та її донечки Василини. Ведуча ТСН розповіла про раціон, якому надається перевага в її домі, а маленька Василина вразила присутніх своїми кулінарними пізнаннями та навичками. Лідія погоджується з Русланом щодо того, що дитині треба давати більше простору на кухні.

"Ми з Василиною вже придбали книжку, і я дуже хочу, щоб відкриваючи її, вона намагалася якомога більше робити сама. Щоб вона бачила як з нуля можна приготувати смачну і корисну страву. Звичайно, я буду поруч, споглядати та впливати на процес приготування, але мені дуже хочеться спостерігати за її самостійністю на кухні", - ділиться Ліда.

Ведуча з донькою вже навіть встигли визначити своїх фаворитів серед переліку рецептів книги:

"Дуже багато страв з'явилося на нашому столі завдяки попередній книзі "Сніданки". З нової ж збірки Василина вже запримітила рецепт сирного морозива та млинців "Веселка". Окрім цього, я відмітила цікаві пропозиції, завдяки яким можна нагодувати дитину стравою у складі якої є, наприклад, дуже корисна селера, але яку діти зазвичай не полюбляють. Тут все подається у креативному і дуже привабливому варіанті. Тож я впевнена, що зараз у книгарнях України це найкорисніша і найоригінальніша книга".

До речі, Руслан частував свої гостей смаколиками, та роздав велику кількість порцій домашнього творожного морозива, рецепт якого вписаний у книгу, а також в меню цього дня, зважаючи на вітряну погоду був теплий трав'яний чай та смачні сирники. Всі діти, які завітали в гості на книжковий майданчик, отримали іграшкові подаруночки від Тойдіко-Україна.

Нагадаємо, що "Сніданки для дітей" – це 212 кольорових сторінок та 78 особливих рецептів овочевих, м'ясних, рибних, фруктових, молочних та десертних варіантів ранкових страв для дітлахів і не тільки. І саме цими днями книга щойно з типографії надходить у книгарні України. Увага! У добірці є зручна таблиця доцільності вживання продуктів відповідно до вікових особливостей дитячого організму й таблиця середньодобової потреби у вітамінах, мінералах, поживних речовинах.

Книжку Руслана Сенічкіна "Сніданки для дітей" можна замовити на сайті.