Руслан Сенічкін відкрив володарю зірки Michelin українську кухню

Руслан Сенічкін відкрив володарю зірки Michelin українську кухню

19 березня 1300 кухарів на п'яти континентах одночасно запропонують у своїх ресторанах меню із страв французької кухні, яку навіть включено до світової спадщини ЮНЕСКО. 

Поділитися:

19 березня 1300 кухарів на п'яти континентах одночасно запропонують у своїх ресторанах меню із страв французької кухні, яку навіть включено до світової спадщини ЮНЕСКО. Вже зараз можна говорити про величезний успіх дебютного проекту "Good France", адже кількість охочих взяти в ньому участь перевищила усі сподівання.

"Щоб познайомити українців з французькою кухнею, до нас завітав шеф-кухар Жеремі Морен. Якщо в кіноіндустрії вручають "Оскар" у Голівуді, то у гастрономічному світі – це зірки Michelin. І він – володар цієї зірки. Українці французькою кухнею захоплюються , та нам теж є, що запропонувати", - представляє свого гостя ведучий "1+1" та автор книжки "Сніданки" Руслан Сенічкін.

Головному кулінару нашого каналу випала відповідальна місія: познайомити Жеремі з українською кухнею та локальними українськими продуктами. Пан Морен відверто зізнався, що до знайомства з Русланом не мав про неї жодного уявлення. І якщо театр починається з вішалки, то кухня починається з ринку, куди Руслан і запросив Жеремі. Попереджаємо, перед початком цього гастрономічного туру, краще добре поснідати.

Кулінарія захопила Жеремі Морена, коли йому було чотирнадцять. Зараз йому тридцять сім, і він буквально пробує життя на смак вже більше двадцяти років.

"У своїх стравах я намагаюся поєднати море та землю", - усміхається французький шеф-кухар. Сам він родом із Нормандії, тому надає перевагу тому, завдяки чому відомий його край: морепродукти, м'ясо та овочі.

"Вперед, на овочі!", - віддає "наказ" оператор, і Руслан розпочинає екскурсію Бессарабським ринком. Мальовничі натюрморти оточили гостей з усіх сторін. Праворуч – капуста та цибуля, зелена, червона, біла, огірки. Зліва – гарбузи, буряк, петрушка, кріп та помідори.

"Буряк повинен бути таким, щоб добре поміщався у руці, - розкриває секрет Руслан, - такий для приготування страв, а особливо борщу, смакує найкраще".

Та гостя більше зацікавили овочі не свіжі, а кислі та мариновані. Знайомство з квашеною капустою стало для Жеремі найприємнішим, але це ще було не все…

"Сало, як жінка. З першого погляду гарна, але щоб зрозуміти, треба просто спробувати", - запрошує на частування гостей місцевий продавець. Найвідоміший український продукт, який Морен куштував вперше, настільки припав йому до душі, що кухарю навіть захотілося приготувати з нього кілька страв та додати їх до меню власного ресторану. Конкуренцію з відомими на весь світ французькими сирами витримала й домашня українська бринза.

Після екскурсії Руслана Україна тепер асоціюється у Жеремі з буряком, який він збирається взяти із собою у Францію на згадку. Французький шеф-кухар запропонував Руслану обмінятися досвідом та запросив на майстер-клас з приготування "французького сала" - відомого на весь світ фуа-гра. І про це читайте на сайті "1+1" незабаром.