Сергій Бабкін став старшим на 40 років для ролі у фільмі «Чорний ворон»

На обличчі секс-символа з'явилися шрами й зморшки.

Поділитися:

Відомий український музикант і тренер-переможець вокального шоу «Голосу країни» Сергій Бабкін виконає незвичну роль у фільмі «Чорний ворон». Картина відтворює одну зі сторінок української історії — боротьбу українських повстанців Холодного Яру проти радянської влади у 1920-х роках.

В історичній драмі зірка з’явиться в неочікуваному образі містичного Варфоломія. У фільмі він зображений як вічний гайдамака, який веде аскетичний спосіб життя та живе у підземеллях Мотронинського монастиря, що свого часу був укриттям повстанців. Герой проводить тунелями холодноярців, рятуючи їм життя.

«У Варфоломія ніби немає віку, він є провідником у містичний світ — людиною, яка проходить крізь століття і з'являється в той момент, коли може врятувати тих, хто цього потребує, — ділиться Сергій Бабкін. — Мені дуже приємно, що мене запросили приєднатися до команди повнометражного фільму «Чорний Ворон», який відтворює одну з найдраматичніших сторінок новітньої історії України. Сподіваюся, глядачі отримають задоволення від нашої роботи, це буде головна нагорода».

Сцени за участю Сергія Бабкіна знімали на території Києво-Печерської лаври та у підвалах закинутого київського винзаводу. Режисер Тарас Ткаченко розповів, що попри щільний графік артист охоче погодився на пропозицію взяти участь у зйомках. Актор у кадрі змінився до невпізнанності. За сюжетом Варфоломій – старий аскет, ніхто не знає скільки йому років. Тож над образом старанно працювала команда гримерів на чолі з художником по гриму Ларисою Сапанович. За режисерським задумом, у Варфоломія довге розкуйовджене волосся, недбала пошарпана борода та шрам на півобличчя, що закриває око.

Щоб зістарити Сергія і зробити максимально схожим зі своїм містичним персонажем, довелося наносити грим у кілька шарів, окремо вимальовуючи кожну зморшку та шрам. Кожного знімального дня гримери витрачали понад дві години для відтворення усіх деталей образу. Кропітка робота команди художників вийшла бездоганною – у кадрі музикант став старшим фактично на сорок років. Попри моторошну локацію та холод, актор почувався на знімальному майданчику впевнено та професійно впорався з грою.

Герой Сергія Бабкіна має реальний прототип – Архімандрит Мельхіседек (Матвій Значко-Яворський), очільник Мотронинського монастиря. У 1768 році саме його заклики до гайдамацького повстання стали поштовхом до славнозвісної Коліївщини. Після розгрому повстання Катерина II наказала зробити монастир жіночим, аби в ньому більше не палав холодноярський вогонь. Події повторились 1918 року, де перші загони самооборони повстанців готувались до боротьби. Відомо, що під монастирем є маловивчені величезні підземелля, ходи та льохи.

Як працювали над образом Бабкіна, дивися у відео:

Стрічку створено за підтримки Державного агентства України з питань кіно компанією «ТЕТ-Продакшн» на замовлення телеканалу 1+1.

Події у фільмі зображують історію життя та кохання Івана на прізвисько Ворон, якому випала доля стати учасником повстанського руху часів Холодноярської республіки. Нестримна жага українців до волі та незалежності не дає головному герою залишатись осторонь важливих подій, які розгортаються в його селі. Він відважно жертвує спокоєм та сімейним затишком, починає запеклу боротьбу за свободу рідної землі та майбутнє українців.

Головну роль у картині виконав молодий український актор Тарас Цимбалюк, відомий глядачам телеканалу 1+1 за роботою у серіалах «Центральна лікарня» та «Село на мільйон». Ролі у стрічці також виконали відомі українські актори: Павло Москаль, Андрій Мостренко, Ксенія Данилова, Даніїл Мірешкін, Зоряна Марченко, Наталя Сумська та інші.

Прем’єра повнометражної історичної драми «Чорний ворон» відбудеться 5 грудня 2019 року у кінотеатрах України.

Цікаво, що письменник , який знятий за мотивами його твору.

Більше про фільм дізнавайся за посиланням.

Новини по темі