Шеф-редактор ТСН Тетяна Пушнова розповіла про особливості роботи журналістів під час кризи

Шеф-редактор ТСН Тетяна Пушнова розповіла про особливості роботи журналістів під час кризи

Сьогодні, 24 квітня,  у рамках конкурсу професійної журналістики "Честь професії", відбулась конференція присвячена питанню "Журналістики в кризові часи".

Поділитися:

Сьогодні, 24 квітня,  у рамках конкурсу професійної журналістики "Честь професії", відбулась конференція присвячена питанню "Журналістики в кризові часи".  Від шеф-редактора "Телевізійної служби новин" Тетяни Пушнової учасники конференції дізналися, як ТСН вибудовує свою редакційну політику і з чим стикнулася під час висвітлення кризової ситуації в країні останніх місяців.

"Війна, кризовий стан – це рушій прогресу, як би цинічно це не звучало. У журналістській спільноті – це ще й виклик професійності. За ці складні для країни півроку ми навчилися поєднувати непоєднуване – розповідати правду і не сіяти паніку, бути об‘єктивними, залишаючись при цьому людьми і громадянами своєї країни.

Ми навчилися таким простим і навіть побутовим, як тепер здається, речам – носити бронежилет, розрізняти види зброї, робити прямі включення на повному ходу автомобіля, переїжджаючи з однієї гарячої точки в іншу. Наші оператори освоїли "мистецтво" зйомок на мобільні телефони, а журналісти дають рекомендації колегам "як витримати 6-годинний допит ФСБ і не з‘їхати з глузду". Ми чи не щодня уточнюємо свій словник – диверсанти чи "зелені чоловічки", сепаратисти чи проросійські активісти, бойовики чи терористи, біженці чи втікачі, окупація чи анексія...

Ми вчимося на ходу – як, дотримуючись етичних норм, розповісти про катування горлівського депутата Рибака. Як розповідати про антитерористичну операцію і не видавати військових таємниць. Нам ще багато чого ще треба навчитися. Але навіть і про той досвід останніх шести місяців нам вже можна писати підручники" - говорить шеф-редактор ТСН Тетяна Пушнова.

Питання якісної журналістики та дотримання стандартів під час кризи перед учасниками конференції  обговорювали  директор Мережі етичної журналістики та колишній редактор The Guardian Ейден Уайт,  шеф-редактор "ТСН" Тетяна Пушнова, директор телеканалу "24"Роман Андрейко, гендиректор "Інтерфакс Україна" Олександр Мартиненко та шеф-редактор lb.ua  Соня Кошкіна.