«Я не хочу вмирати»: що говорила Шеннен Доерті про життя та смерть у своєму останньому інтерв'ю

Шеннен Доерті померла: потужні висловлювання актриси про життя та смерть з її останнього інтерв'ю - відео
Getty Images

Шеннен Доерті померла від раку: що актриса говорила про життя та смерть в одному з останніх інтерв'ю

Поділитися:

У суботу, 13 липня, померла зірка серіалу Беверлі-Хіллз 90210, американська актриса Шеннен Доерті. Їй було 53 роки.

У березні 2015 року Доерті діагностували рак молочної залози з метастатичним ураженням лімфатичних вузлів, про що вона заявила публічно. Згодом актриса перенесла мастектомію - повне видалення ураженої молочної залози, хіміотерапію та променеву терапію. У 2017 році вона заявила, що знаходиться у ремісії.

У 2019 році у Доерті після періоду ремісії діагностували рак молочної залози четвертої стадії. Торік вона повідомила, що хвороба поширилася на її мозок і кістки, після чого актриса перенесла операцію з видалення пухлини. Пізніше Доерті поділилася радісною новиною і повідомила, що у неї спостерігаються хороші результати після останнього курсу лікування. Однак у результаті хвороба так і не відступила.

В одному зі своїх останніх інтерв'ю, яке вона дала у листопаді 2023 року для американського журналу People, Доерті чесно зізнавалася, що не боїться смерті, але не хоче вмирати. Згадуємо її слова про любов до життя та ставлення до смерті.

 

 

«Я не боюся смерті. Тому що я знаю, де я опинюся. Я знаю, яких людей там побачу. Я думаю, що я могла б боятися смерті, якби я не була гарною людиною. Але я хороша людина. Я не хочу вмирати. У цьому різниця. Я не боюся померти, просто не хочу вмирати. Ніколи! Я хотіла б зупинити процес старіння», - говорила Доерті про смерть.

Вона також зізнавалася, що закохана у життя.

«Я ще не закінчила. Я ще не закінчила життя. І не закінчила із тим, щоб жити. І не закінчила з тим, щоб любити і створювати, міняти щось на краще. Мій найбільший спогад ще попереду», - казала актриса.

В останньому інтерв'ю Доерті також висловилася про ставлення суспільства до людей, які борються з раком. Вона наголосила, що у людей з онкологічними захворюваннями змінюється ставлення до життя та закликала «не списувати їх з рахунків».

«Люди багато чого не знають про рак. Вони думають, що рак означає, що ти не можеш ходити, не можеш їсти, не можеш працювати. Люди списують тебе з рахунків зарано. Наче ти вже закінчив, ти у відставці. Але це не так. Ми досі яскраві. У нас зовсім інший погляд на життя. Ми неймовірно вдячні за кожну секунду, кожну годину, кожен день, який ми залишаємось тут», - наголошувала актриса.

Незважаючи на боротьбу з онкологічним захворюванням, Доерті продовжувала працювати і за цей період взяла участь як мінімум у десяти проектах, включаючи зйомки бойовика Фортеця з Брюсом Віллісом у головній ролі. 2023 року вона оголосила про запуск авторського подкасту, в якому відверто розповідала про свою боротьбу з раком. Вона вела його до останніх днів свого життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У віці 53 років: померла зірка серіалу Беверлі-Хіллз, 90210 Шеннен Доерті

Новини по темі