Службове розслідування щодо Олега Дейнеки проведено: він отримує догану

Службове розслідування щодо Олега Дейнеки проведено: він отримує догану

Телеканал 1+1 провів службове розслідування щодо діяльності ведучого Олега Дейнеки. 

Поділитися:

Телеканал 1+1 провів службове розслідування щодо діяльності ведучого Олега Дейнеки. За його результатами з"ясувалося, що ведучий самовільно (без замовлення та узгодження із безпосереднім керівником) проводив зйомки;  намагався нав"язати до виходу у ефір сюжет, який не був запланований редакцією, шляхом публічного тиску через засоби масової інформації; порушив положення корпоративного договору про конфіденційність. За зазначені порушення трудової дисципліни Олегу Дейнеці винесено догану.

Пан Дейнека продовжує працювати ведучим програми "Гроші" телеканалу 1+1, але сюжетів не готуватиме - нагадаємо, від старту програми журналістських розслідувань "Гроші" на каналі 1+1 він працював її ведучим. Згідно трудового договору, телевізійні ведучі не готують сюжетів та не приймають рішення щодо того, які матеріали виходять у ефір.

Також хочемо спростувати заяву члена Парламентського Комітету з питань свободи слова Юрія Стеця. Оприлюднена нами у прес-релізі інформація щодо звернень до Комітету з вимогою надати юридичну оцінку діям Олега Дейнеки при підготовці ним серії матеріалів про губернатора Ядуху, відповідає дійсності. Відповідний лист у нашу редакцію передав тодішній голова Комітету Андрій Шевченко. Сподіваємося, наступного разу високоповажний народний депутат буде більш ґрунтовно розбиратися у ситуації перш ніж робити публічні заяви.

Редакційна група програми "Гроші" вважає, що Олег Дейнека повів себе непрофесійно та некоректно щодо колективу. Протягом року ми активно працюємо над багатьма розслідуваннями, які стали резонансними, викликали реакцію відповідальних органів, насправді вирішували нагальні проблеми українців. Програма "Гроші" отримала Телетріумф як найкраща програма журналістських розслідувань. Дії Олега Дейнеки ставлять під сумнів роботу усієї команди та підривають довіру до програми "Гроші". Таке ставлення ведучого до людей, із якими він працює, не може не дивувати.

Нагадаємо, йшлося про розслідування щодо ситуації у Хмельницькій області, губернатора якої Василя Ядуху підозрюють у корупційних діях. Програма "Гроші" підготувала та показала 2 сюжети з цієї теми. Олег Дейнека з власної ініціативи підготував третій сюжет, який редакція не поставила у ефір, оскільки цю тему уже було розкрито.