Сніданок з 1+1: Чим небезпечні енергетики (ВІДЕО)

Сніданок з 1+1: Чим небезпечні енергетики (ВІДЕО)

Енергетики - шкодять організму людини

Поділитися:

Втомилися і втратили працездатність? Обов'язково відшукайте безпечний спосіб відновити сили і в жодному разі не намагайтеся збадьорюватися за допомогою енергетиків.

Принаймні, дієтолог "Сніданку з "1+1" Галина Незговорова переконана: такі напої лише шкодять організму. На підтвердження цього експерт проаналізувала основні складові енергетиків.

КОФЕЇН - основний інгредієнт енергетиків , відомий стимулятор нервової та серцево-судинної системи. Його добова допустима норма 300 мг. А одна банка містить 100 мг кофеїну. Під час передозування кофеїном виникає нервозність, порушення сну, апетиту та перебої в роботі серця.

АМІНОКИСЛОТА ТАУРИН нормалізує серцево-судинну, нервову систему та обмін жирів. Однак у великих дозах призводить до розвитку гастриту, виразкової хвороби шлунку та аритмії.

ВІТАМІНИ ГРУПИ B необхідні для роботи нервової системи, але можуть спричинити алергічну реакцію.

ЖЕНЬШЕНЬ ТА ГУАРАНА– це природні стимулятори, які корисні лише в маленьких дозах – 3-5 крапель на добу. А за перевищення цієї дози виникає безсоння, неадекватна поведінка і підвищується артеріальний тиск.

ВУГЛЕВОДИ. Калорійність однієї баночки – 200 ккал. Тож дві баночки – це вже повноцінний обід.

Отже, як бачимо, цей напій не містить ніякої суперенергії, а лише примушує організм працювати потужніше. А це надзвичайно швидко виснажує енергетичні резерви людини.

АЛЬЕРНАТИВА. Замінити дію енергетика здатні чай та кава. У двох грамах зеленого чаю міститься 80 мг кофеїну. А в одній чашці свіжозвареної кави – до 200 мг кофеїну. 

Детальніше у дивіться у відео онлайн: