Соломія Вітвіцька: "Протезисти "набили" бійцю тризуб на новій руці"

Соломія Вітвіцька: "Протезисти "набили" бійцю тризуб на новій руці"

Протягом двох тижнів в Україні працювали протезисти та реабілітологи з Канади та США, які приїхали сюди як волонтери.

Поділитися:

Протягом двох тижнів в Україні працювали протезисти та реабілітологи з Канади та США, які приїхали сюди як волонтери.

В межах Проекту Підтримки Протезування в Україні вони важко працювали та ділилися досвідом з українськими колегами. Про особливості проекту організатори розповіли під час круглого столу з нагоди його завершення. Спеціальною гостею події стала ведуча "ТСН" Соломія Вітвіцька.

"Ми маємо результат, від якого навертаються сльози на очі, а щастя не описати словами. Усіх лікарів та волонтерів поіменно перерахувати не зможу, але кожному, хто долучився, величезне ДЯКУЮ!!!" - поділилася Соломія враженнями від зустрічі з лікарями та їхніми пацієнтами – українськими бійцями.

Особливо ведучу вразила історія Василя Пелиша, 20-річного бійця "Айдару" з Старого Самбору на Львівщині. Хлопець повернувся з полону бойовиків без правої руки: терористи відрубали хлопцеві руку за татуювання у вигляді українського герба. Протезисти вирішили зробити Василю сюрприз і на плечі протезу теж набили Тризуб.


"Ще один воїн - 33-річний Василь Стуженко з Кривого Рогу. Боєць 40 батальйону територіальної оборони "Кривбас". Потрапив у засідку у районі Іловайська, де втратив праву ногу і кисть правої руки. І от вчора хлопці вже вперше публічно могли потиснути особисто мені руку та підняти великий палець догори. Адже все у них буде добре!", - не стримує емоцій на свой сторінці у Facebook Вітвіцька.

Ведуча подякувала організаторам та зазначила: саме такі освітні проекти допоможуть змінити Україну на краще. Соломія постійно працює із бійцями АТО, як волонтер, тому знає , наскільки важлива якісна реабілітація у власній країні, коли поруч близькі і рідні.