Соломія Вітвіцька розповіла про передання унікального обладнання в українські лікарні

Соломія Вітвіцька розповіла про передання унікального обладнання в українські лікарні

23 тисячі доларів США на унікальні апарати для вентиляції легень зібрали на концерті гурту "Океан Ельзи"

Поділитися:

П'ять унікальних апаратів для вентиляції легень на 23 тисячі доларів США днями отримали українські лікарні.  Це обладнання для них закупила група "Океан Ельзи", яка спільно з благодійними фондами Save Lives Together і Nova Ukraine зібрала цю суму під час ювілейного концерту  гурту "ОЕ – 20 років разом" у Сан-Франциску.    

Вчора відбулася акція передачі обладнання, у якій взяла участь Соломія Вітвіцька. Ведуча "ТСН" - зірковий друг-волонтер міжнародного фонду Save Lives Together. Вона регулярно відвідує наших воїнів у шпиталях та зоні АТО (буквально у ці вихідні Соломія навідала наших воїнів з концертом), тому дуже добре знає  актуальні проблеми та потреби української армії у цей непростий час.

"Ми з представниками першого добровольчого мобільного шпиталю імені Пирогова вчора вантажили частину медичного обладнання у спеціальний реанімобіль, який працює на передовій у безпосередній близькості до лінії вогню та рятує життя бійців і цивільних людей, - розповідає Соломія Вітвіцька.  - Євгеній Найштетік, засновник та керівник Шпиталю, пояснив по кожному приладу, наскільки вони є необхідними, ефективними, модерновими і функціональними у роботі. Тож завдяки цій допомозі наші сміливі медики стають ще сильніші, і наші українці відтепер більше захищені! Наприклад, портативний апарат ІВЛ (вентиляція легень) безпечніший, працює на акумуляторах, у ньому немає габаритного кисневого балону, він мобільний і дуже надійний. Турбота благодійників  - це тисячі врятованих співвітчизників. І тут кошти від благодійників з усього світу, які нас щиро підтримують! Наразі у шпиталі ще лишається потреба, зокрема, у портативному рентгені і додатковому спецтранспорті", - розповіла Соломія у коментарі сайту "1+1".

Усього з продажу квитків на концерті було отримано 16, 637.03 доларів США. Фондом Nova Ukraine через продаж футболок на концерті зібрано 562. 97 доларів США. Фонд Save Lives Together додатково зібрав 5 ,524.37 доларів США, а також він покриває усі витрати доставки закупленого обладнання в Україну. Загалом було придбано медичне обладнання на суму майже в 23, 000 (22,724.37) доларів США.  

За отримані кошти було придбано  5 портативних апаратів штучної вентиляції легень для служби швидкої медичної допомоги (ІВЛ); лицьова дихальна маска для дорослих та дітей - 5 коробок по 10 масок; система фіксації лицьових дихальних масок - 5 коробок по 10 масок;  дихальний мішок типу Амбу багаторазового використання;  одноразовий дихальний контур для апарату ІВЛ; портативний аспіратор та розхідний матеріал; транспортна евакуаційна дошка рентгенопроникна; лицьова дихальна маска для дорослих та дітей;  система фіксації лицьових дихальних масок та інші необхідні розхідні матеріали.  

Також буде повністю укомплектовано одну карету швидкої допомоги для станції швидкої медичної допомоги міста Димитров - відокремлений структурний підрозділ комунальної лікувально-профілактичної установи "Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф".

Апарати ІВЛ з усіма необхідними компонентами отримали наступні лікарні та організації: 

БО "Міжнародний Благодійний Фонд " Реабілітаціний центр Шпиталь Майдану"

Станції швидкої медичної допомоги міста Димитров

Центральна районна лікарня у смт. Біловодськ, Луганська область

Перший добровольчий мобільний шпиталь імені МІ Пирогова