Соломія Вітвіцька успішно пройшла курс з надання першої допомоги та отримала сертифікат Червоного Хреста

Соломія Вітвіцька успішно пройшла курс з надання першої допомоги  та отримала сертифікат Червоного Хреста

Тренінг тривав 12 годин

Поділитися:

Соломія Вітвіцька, ведуча новин ТСН на каналі 1+1, цими вихідними (21, 22 березня) пройшла спеціальні навчання з надання першої допомоги, організовані Київською організацією Червоного Хреста.  Тренінг тривав 12 годин. Програма і сертифікат, який одержала Соломія, - відповідають стандартам Європейського  референс-центру першої допомоги Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

Збільшення ризиків та загроз, досвід останніх рятувальних операцій показує, що дуже важливим є залучати громадян в процес підготовки та освіти у питанні своєчасної та компетентної допомоги в екстремальних ситуаціях.

"Кожен з українців має прагнути вчитися попереджати, протидіяти та долати наслідки трагічних подій, а також знати як можна врятувати дорогоцінне життя людини, коли лік триває на секунди" - впевнена Соломія Вітвіцька

Організація Червоного Хреста постійно оновлює програму курсів, вивчаючи новий досвід та актуальну ситуацію.

"Я давно серйозно планувала пройти фахові курси першої допомоги, щоб принаймні знати, розуміти, як допомогти рідним, близьким чи просто перехожим на вулиці, котрі почулися зле чи раптом отримали травму. Після таких курсів почуваюся впевненіше,  розумію,  як діяти у стресових ситуаціях. Враховуючи ситуацію в країні  -  переконана, що кожному знадобляться елементарні знання - як накласти джгут, допомогти людині при переломі, травмі чи опіку. У групі поруч зі мною два дні навчалися і режисер, і архітектор, і домогосподарка, і підприємець.  Це досить показовий факт.  Тепер більше знаємо і як допомогти дитині, котра поперхнулася, і як накласти оклюзійну пов'язку при кульовому пораненні в груди. Ніна Інокентіївна -  фельдшер зі стажем, наш тренер,  розповіла багато історій зі свого досвіду, з життя, коли вона рятувала людей, коли і як сама діяла в різних обставинах. А такі практичні речі дають можливість зрозуміти та запам'ятати все краще. Це перший рівень підготовки. Наступна програма другого рівня розрахована на 48 годин, і я планую вдосконалювати свої знання" - розповідає телеведуча.

Свідомий вибір волонтерки Соломії Вітвіцької - продовжувати займатися темою та проблемами належної домедичної та медичної допомоги в умовах військових дій в Україні.

Нагадаємо, що Соломія щотижня відвідує різні шпиталі України, неодноразово їздила в зону АТО.  Вона також з 2014 року активно сприяє реалізації проектів міжнародного благодійного фонду  Save Live Together Foundation, як то забезпечення української армії кровоспинним препаратом "Целокс" та закупівлею новітніх сучасних ефективних аптечок для наших воїнів.

До речі, програма закупівель потрібної кількості життєво необхідних аптечок, які має отримати кожен мобілізований на фронт український солдат, продовжується, і кожен охочий може приєднуватися до акції і зробити свій вирішальний внесок. Наразі зібрано половину необхідної суми.

За новинами волонтерських справ Соломії Вітвіцької стежте на її сторінці у FB, яка вже сьогодні об'єднує майже 124 000 друзів