Соломія Вітвіцька вшанувала пам'ять співачки-легенди Квітки Цісик у Вінниці

Соломія Вітвіцька вшанувала пам'ять співачки-легенди Квітки Цісик у Вінниці

Соломія Вітвіцька провела доброчинний захід на честь легендарної української співачки

Поділитися:

Цими вихідними, у суботу 17 жовтня, ведуча каналу 1+1 Соломія Вітвіцька, провела доброчинний захід на честь легендарної української співачки, Квітки Цісик. Благодійний концерт відбувся в межах Всесвітнього дня боротьби з раком молочної залози у Палаці офіцерів міста Вінниці (пл. Перемоги, 1). Частина коштів, зібраних від продажу квитків, була перерахована до Вінницького онкологічного центру. Відомо, що саме співачка-легенда Квітка Цісик свого часу померла від цього тяжкого недугу.  І відтоді американський продюсер Алекс Гутмахер організовує в Україні благодійні концерти під назвою "Незабутня квітка" по всій Україні з метою допомоги онкохворим та придбання медичного обладнання.

"Частину коштів від продажу квитків ми передаємо для того, щоб придбати пересувні мамографи на всю Вінницьку область. Це дуже важлива проблема. Ми через музику, намаємось допомагати людям боротись проти хвороби. Цей проект дає можливість рятувати життя", - прокоментував Алекс Гутмахер,  головний продюсер Україно-Американського проекту "Незабутня квітка".

У Вінницькому палаці прозвучали безліч пісень, які співала Квітка Цісик, з них "Ой верше, мій верше", "Я піду в далекі гори", "Два кольори", "You light up my life".  На сцені виступили - Оксана Муха, володарка Гран-прі Міжнародного конкурсу українського романсу; Павло Табаков, переможець "Голосу країни"; Ольга Акулова, молода співачка з Донецька; Єгор Грей, співак із Дніпропетровська.

"За останній рік концерти пам'яті Квітки відбулися в Одесі, Львові, Києві. Концерт у Вінниці, на мою думку, пройшов дуже вдало, ми бачимо, що український глядач пам'ятає Квітку, він знає ії пісні, любить їх. У поєднанні з благодійністю, такі концерти взагалі стають безцінними. Особисто для мене Квітка Цісик - це жінка, яка вражає своєю історією. Жінка, яка не жила в Україні, була тут тільки один раз, але вона почувалась українкою, линула сюди душею, співала серцем. І тепер її оранжування звучить дуже актуально, модно. Пісні Квітки отримали нове яскраве дихання. Я вже чула, як співали Квітчині пісні і Тоня Матвієнко і Джамала і можу сказати, що саме Квітка першою зробила ці пісні хітами і надихнула наших зірок на творчість" , - розказала Соломія.

Організатори проекту запевняють, що планують найближчим часом  провести концерти у Харкові, Дніпропетровську. Частину зібраних коштів, як і раніше, віддадуть на допомогу обласним онкологічним центрам.

Нагадаємо, що завдяки Соломії Вітвіцькій, яка спільно із продюсером проекту "Незабутня Квітка" Алексом Гутмахером, провела навесні у Києві майстер-клас по зав'язуванні хусток на підтримку жінок, які боряться з онкологічними захворюваннями. На зустрічі ведуча неодноразово розказувала про боротьбу Квітки Цісик з хворобою та її творчий шлях. І саме після цієї подіі було вирішено провести доброчинний концерт у Вінниці.