Спортивні перемоги України: 11 медалей паралімпійської збірної з академічного веслування та золото на юніорському чемпіонаті Європи з легкої атлетики

Спортивний фронт: 11 медалей паралімпійської збірної з академічного веслування та золото на юніорському чемпіонаті Європи з легкої атлетики
NationalSportsCommitteeOfTheDisabledOfUkraine

Нові здобутки українських спортсменів на спортивному фронті.

Поділитися:

Національна паралімпійська збірна команда з веслування академічного 11 високими нагородами завершила змагання Міжнародної регати «PARA ROWING TO PARIS», що пройшла на веслувальному каналі Франції, де за два роки відбудуться Паралімпійські ігри-2024. Упродовж регати українська команда здобула три золоті, шість срібних і дві бронзові нагороди. 

17-річний українець Михайло Брудін став новим чемпіоном Європи у метанні диска на юніорському чемпіонаті Європи з легкої атлетики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Спортивний фронт»: стартував Digital-флешмоб #RussianSportKills з метою бойкотування російських спортсменів

Усі медалі України на регаті Para Rowing to Paris 2022

  • Золото: Дарія Котик (PR3, одиночки з під’їздом), Станіслав Самолюк (PR3, одиночки з під’їздом, веслування руки-спина-ноги), Дарія Котик та Станіслав Самолюк (PR3Mix, двійки, веслування руки-тулуб-ноги).
  • Срібло: Анна Шеремет (PR1, одиночки + PR1, одиночки, одними руками), Роман Полянський (PR1, одиночки + PR1, одиночки, одними руками), Андрій Сивих (PR3, одиночки з під’їздом, веслування руки-спина-ноги), Андрій Сивих та Дмитро Герез (PR3, двійки без стернового).
  • Бронза: Дмитро Герез (PR3, одиночки з під’їздом, веслування руки-спина-ноги), Світлана Богуславська (PR2, одиночки, веслування руки-тулуб).

Всього у змаганнях цієї тестової до Паралімпіади-2024 регати взяли участь представники 8 країн світу.

Брудін

На юніорському чемпіонаті Європи з легкої атлетики серед спортсменів до 18 років, що триває в ізраїльському Єрусалимі, розіграли медалі в метанні диска серед чоловіків в цій дисципліні. Українець майже на півтора метра перевершив результат найближчого переслідувача, нідерландця Янніка Рольвніка, який із 63.06 м посів друге місце. "Бронзу" виборов румунець Міхай Даміан Моторка.

Новини по темі