Стало відомо, хто зіграє у новому українському фільмі Чорний ворон

Невдовзі світ побачить історична драма, знята за мотивами романа-бестселера.

Поділитися:

Нещодавно ТЕТ Продакшн на замовлення телеканалу 1+1 розпочав зйомки повнометражної історичної драми Чорний ворон за мотивами однойменного романа-бестселера українського письменника Василя Шкляра.

Події у стрічці розповідають історію життя та кохання Івана на прізвисько Ворон, якому випала доля стати учасником повстанського руху часів Холодноярської республіки. Одвічна жага українців до волі не дає головному герою залишатись осторонь важливих подій, які розгортаються у його селі. Саме тому він відважно жертвує спокоєм та сімейним затишком та починає запеклу боротьбу за незалежність рідної землі, волю та майбутнє українців та власної родини.

Головну роль Ворона у стрічці виконає молодий український актор Тарас Цимбалюк, відомий глядачам телеканалу 1+1 за роботою у серіалах Центральна лікарня та Село на мільйон, а також багатьох інших українських стрічках. Як зазначив Тарас, найбільше у роботі над стрічкою його підтримує тато. Він історик за освітою і з раннього дитинства прививав синові любов до рідної землі.

На фото Тарас Цимбалюк

«Мій батько — історик і філолог за освітою, і із самого дитинства він навчив мене цікавитися своїм минулим, запам’ятовувати найважливіші події в історії країни. Тому про Холодний яр я знав із шкільних років. Мені було дуже приємно взяти участь хоча б у пробах цього фільму. Я неймовірно зрадів, що врешті-решт у нас у державі актуалізують цю тему. Після того, як мене затвердили, я одразу повідомив татові, він своєю чергою видав мені купу книжок про цей період в історії, щоб я підготувався до зйомки. Сьогодні після кожного знімального дня ми з ним спілкуємося, я розповідаю деталі роботи над стрічкою», — розповів Тарас.

Актор також поділився деталями знайомства з автором книги Чорний ворон Василем Шклярем та тонкощами роботи знімальної групи:

«Із режисером фільму Тарасом Ткаченком ми працювали раніше, і починаючи роботу над Чорним вороном, довго обговорювали цю сторінку нашої історії, яку він ретельно вивчав перед стартом проекту, обмінювалися знаннями».

Автор книги Василь Шкляр, дізнавшись, що я також родом з Черкаської  області як і він, був дуже задоволений. Ми з ним довго говорили про головного героя Івана, його життя, характер та мотиви вчинків.

Як зазначив Тарас, цікавим аспектом роботи над роллю є необхідність виконувати  велику кількість каскадерських трюків:

«Протягом періоду роботи над стрічкою ми вже зняли кілька сцен із небезпечними трюками. Я завжди намагаюся виконувати їх самостійно, адже розумію, наскільки важливо це для фінального результату».

Глядачі побачать, як я б’юся на шаблях під час їзди верхи, їжджу швидким галопом, падаю на великій швидкості з коня, а також б’юся проти чекістів, — зізнався актор.

Окрім Тараса Цимбалюка, ролі у стрічці виконають популярні українські актори Павло Москаль, Андрій Мостренко, Ксенія Данилова, Данііл Мірешкін, Зоряна Марченко, Наталя Сумська та інші.

На фото актор Павло Москаль

На фото Данііл Мірешкін

На фото Ксенія Данилова

На фото Віктор Жданов

Нагадаємо, сценаристом фільму став Тарас Антипович, оператор постановник – Олександр Кришталович. Виконавчі продюсери – Христина Шкабар та Володимир Андріюк. Генеральний продюсер фільму – Олександр Ткаченко. Проект реалізується за підтримки Державного агентства з питань кіно та планується до показу в кінотеатрах України.

Новини по темі