"Голос. Діти": Які поради Кароль, Могилевська та Потап дають маленьким учасникам

"Голос. Діти": Які поради Кароль, Могилевська та Потап дають маленьким учасникам

Канал "1+1" розпочав знімання другого сезону найщирішого вокального проекту країни

Поділитися:

Днями канал "1+1" розпочав зйомки нового сезону проекту "Голос. Діти", який вийде в ефір взимку 2015 року. Одними з перших на знімальний майданчик завітали журналісти газети "Сегодня". Вони подивилися, як працюють зіркові тренери, як готуються до виступів юні учасники та їхні батьки, а також з'ясували, що відбувається в павільйоні, поки не пролунає команда "Мотор!".

Усього для відборів наосліп продюсери проекту обрали 100 діток віком від 7 до 14 років. Нагадаємо, що у другому сезоні обирати найсильніших будуть Наталя Могилевська, Потап та "ветеран" проекту Тіна Кароль (вона була тренером і у першому сезоні). Кожен тренер за чотири знімальні дні має укомплектувати собі команду з 12 учасників. Доки на сцені ведучі проекту Юрій Горбунов та Катя Осадча записують "підводки", адміністратори зали дають жорсткі настанови глядачам: "Під час запису вставати зі своїх місць не можна, мобільні усі сховати, в камеру не дивитися".  Більшість глядачів у залі - чисельні родичі та друзі самих учасників. Дітей знаменитостей на зйомках ми не побачили: єдиною учасницею, яка може похвалитися популярність (але за межами нашої країни), стала 9-річна Настя Багинська, яка цього року отримала Гран-прі на дитячому "Слов'янському базарі" у Вітебську

Першим на сцену вийшов 8-річний Владик з Тернополю. І  заспівав легендарну  O Sole Mio з репертуару Лучано Паваротті. Та й так, що мурашки пішли по тілу побігли! Тренери, коментуючи виступ маленького учасника, згадали про особисте.

"Коли співаєш, думай про морозиво або про щось солодке. Я сама так роблю", - зізналась Тіна Кароль. А під час перерви розповіла "Сегодня", чи побачимо ми колись у подібному шоу її сина Веніаміна, якому у листопаді виповниться 6 років: "Поки він маленький і ще не виявив бажання, але на зйомки до мене приїжджає. Взагалі він дуже розвинений  - я його максимально завантажила різними дисциплінами, Веня вчить декілька іноземних мов. Ким він буде у майбутньому, хай вирішує сам". До речі, Тіна ретельно слідкує за фігурою і дозволяє собі на обід тільки невеличку порцію сиру та ... кип'яток.  

Зйомки, які стартували о 17:00, тривали до пізнього вечора. Під час коротких технічних перерв стилісти поправляли Могилевській та Кароль грим, а єдиному чоловіку серед тренерів  знімали з піджаку ворсинки. Протягом усього знімального дня за лаштунками чергують психологи, яким частіше доводиться допомагати не дітям, а їхнім батькам.

"Терпіння вистачає не в усіх. Доводиться пояснювати як дорослим, так і маленьким учасникам, що це тільки шоу, свято, а не вирок у житті", - каже психолог проекту Марина Гуменюк. - Звісно, багато учасників плачуть,  але не у випадку програшу, але й першої перемоги. Головне, аби дитину не критикували: Якщо один раз сказати, що він пройшов через те, що не взяв якусь ноту, у дитини завжди може зникнути бажання співати".

Певно, перед зніманням психологи поспілкувалися і з тренерами, тому що вони весь час підбадьорювали учасників коментарями. 

"Ти розумієш, що ти обраний? Таких, як ти, дуже мало, - казала Наталя Могилевська одному з учасників. - Я спинним мозком відчула твою енергетику".

Деякі батьки незадоволені рішенням тренерів, намагалися поспілкуватися із ними, аби з'ясувати, чому їхній син або донька не потрапили до зіркової команди. Але тренери з павільйону завжди виходять через чорний хід, тому доступ до них обмежений.  За словами батьків, своїх малюків вони заспокоюють по-різному, але у якості заохочень за гарний виступ обіцяють і кошенят, і планшети, і навіть путівки до Диснейленду. 

Якщо кастинги проекту "Голос. Діти" вже позаду, то дорослі співаки ще мають останній шанс спробувати свої сили. Чекаємо на вас 1 та 2 листопада! Деталі - тут.