Святослав Вакарчук: «Моя бабуся не хотіла їсти чорного хліба: він нагадував «хліб» страшних часів Голодомору»

Святослав Вакарчук згадав бабусю у роковини Голодомору в Україні
Instagram/sviatoslav.vakarchuk

До Дня пам’яті жерт голодоморів в Україні Святослав Вакарчук розповів історію своєї бабусі, пов’язану з трагічними подіями нашої історії.

Поділитися:

Сьогодні, 27 листопада, – День пам’яті жертв голодоморів в Україні. Ці трагічні події 1932-1933 років торкнулися родин багатьох українців, серед яких і відомі люди. Історією своєї бабусі поділився Святослав Вакарчук, а також закликав всіх сьогодні о 16:00 запалити свічку пам’яті на згадку про всіх жертв штучно створеного голоду в Україні.

У своїх соцмережах Святослав Вакарчук пише:

«Моя бабуся не хотіла їсти чорного хліба: він нагадував «хліб» тих страшних часів Голодомору, зліплений з будь-чого».

Музикант згадує – бабуся, на щастя, пережила голод і пізніше розповідала про ті страшні часи. Але мільйони інших українців не змогли розповісти своїм дітям, онукам, правнукам про те, що з ними відбувалося, про голод, штучно організований тоталітарним, нелюдським сталінським режимом. Бо вони не вижили.

Святослав Вакарчук закликав всіх українців:

«Сьогодні о 16:00 запалимо свічку пам’яті, щоб згадати про всіх жертв Голодомору. Нам дуже важлива ця колективна пам’ять, особливо сьогодні. Колективна пам’ять єднає. А єдність – найпотужніша зброя нації».

Про необхідність пам’ятати свою історію та зберігати колективну пам’ять, про яку говорить Святослав Вакарчук, сьогодні будуть говорити у спеціальному сюжеті «ТСН». Кореспонденти знайшли та розшифрували унікальні аудіо-записи, у яких свідки Голодомору розповідають всю правду про цю трагічну сторінку нашої історії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пам’ять, яку ми втрачаємо: команда «ТСН» знайшла унікальні записи свідчень голодомору в Україні (розповіді очевидців трагедії)

Під постом Святослава Вакарчука є багато коментарів. Підписники теж поділилися своїми думками про Голодомор. Хтось написав:

«Бабуся розповідала, що її мама пекла хліб з молотих жолудів і всього, що можна було їсти».

Інший підписник прокоментував пост Святослава Вакарчука так:

«Голод був скрізь. Моя бабуся пухла від голоду і розповідала, як пекли коржики з лободи. Це було велике горе».

Сьогодні, у роковини Голодомору в Україні, запалимо свічку пам’яті всіх численних жертв нелюдського, злочинного режиму, як це закликав зробити Святослав Вакарчук.

Новини по темі