Таран і команда зірок пробігли під холодною зливою заради хворих дітей (фоторепортаж)

Зірки 1+1 бігли заради мрій Софійки та Юрка і куштували чарівні цукерки.

Поділитися:

У неділю в Києві відбувся 7-й Київський міжнародний марафон – «Wizz Air Kyiv City Marathon 2016», у якому взяла участь рекордна кількість ведучих «1+1 Медіа» разом із понад шістьма тисячами спортсменів і аматорів.  Бігали всупереч негоді, випробовуючи самих себе та долаючи кілометри. Жартували, що якщо на старті почувалися бігунами, то на фініші – справжніми плавцями.

Заради мрій тяжко хворих дітей Софійки Жиліної та Юрка Штрикуля наші Анатолій Анатоліч, Людмила Барбір та Марічка Падалко в парі із чоловіком Єгором Соболєвим подолали напівмарафонську дистанцію – 21 кілометр 97,5 метрів.

Якщо Марічка та Анатоліч – затяті бігуни, то Барбір це зробила вперше в житті, і за неї дуже хвилювався її синочок Тарасик, він біг зустрічати-обіймати маму на фініші.

Марічка Падалко пробігла вже свій четвертий напівмарафон з найкращим особистим часом: вона восьма у загальному заліку своєї вікової групи, хоча почала тренуватися тільки торік.

Лідія Таран, Соломія Вітвіцька, ведучі «ПроФутбол» на 2+2 Олександра Лобода та Ігор Циганик, а також соліст гурту «Скай» Олег Собчук пробігли 2 км спеціального забігу «Здійсни мрію» задля здійснення дитячих мрій. До них приєдналися 700 охочих, серед яких і учасники мультимедійного проекту «Переможці» Михайло Ващенко і Сергій Романовський, який має протези, мер міста Віталій Кличко, спортивна команда благодійного фонду «Крона», ресторанна команда Савви Лібкіна та інші.

Ведуча «Сніданок. Вихідний» Валентина Хамайко теж бігла заради Софійки Жиліної, але в командній корпоративній естафеті, долаючи 10 кілометрів. Сама дівчинка, яка страждає на страшну хворобу нейрофіброматоз, але не здається, прийшла на фініш разом із бабусею, щоби щиро подякувати всім та розповісти про свої перші заняття у дитячій медійній школі. Нагадаємо, в прямому ефірі «Сніданку з 1+1» Лідія Таран напередодні вручила Софійці сертифікат на навчання у вищій школі 1+1 медіа, бо дівчинка мріє стати телеведучою, і це наближає її до мети.

 

Зірки каналу взяли участь у біговому святі заради збору коштів на лікування маленької мрійниці. Кожні 100 гривень з реєстраційного внеску забігу «Здійсни мрію» буде перераховано дівчинці, щоб вона могла нормально ходити та бігати і мала надію на майбутнє.

Вже вдалося зібрати понад 140 000 гривень, але це тільки перша частина: ми чекаємо коштів з реєстраційних внесків та з інших джерел, і це має суттєво збільшити суму. Наша мета – 15 000 євро, потрібних на складну операцію пухлин на ніжках та відновлення ортеза. Долучитися може кожен, навіть гривнею, за посиланням. Збір коштів на операцію Софійці триватиме до кінця жовтня.

Частину зібраних коштів буде передано на лікування інших діток з проекту «Здійсни мрію» – Юрка Штрикуля та Богдана Нестеренка.

Друзі проекту «Здійсни мрію» Потап і Настя записали відео звернення із закликом долучатися до благодійного забігу та допомогти Софійці зібрати кошти на лікування.

Під час марафону вперше було презентовано чарівну цукерку з візерунком конюшини-чотирилисника. Ще влітку Львівська майстерня шоколаду організувала для маленького пацієнта Охматдиту Богдана майстер-клас, де він із шоколатьє зміг розробити цукерку своєї мрії.  Тепер цукерка з білого шоколаду з натуральною карамельною начинкою справді «лікуватиме» дітей, бо весь виторг від її продажу піде на допомогу тяжко хворим дітям з проекту «Здійсни мрію».

Тим часом команда проекту працює над створенням сайту, який незабаром почне працювати. Пишіть про мрії дітей, які потребують підтримки, за адресою.

Новини по темі