Телеведучі 1+1 передали лікарні Охматдит прилад, який рятує життя немовлят

Телеведучі 1+1 передали лікарні Охматдит прилад, який рятує життя немовлят

Соломія Вітвіцька, Анатолій Анатоліч, Руслан Сенічкін та Людмила Барбір завітали до відділення інтенсивно

Поділитися:

У четвер, 12-го березня, ведучі каналу "1+1" Соломія Вітвіцька, Анатолій Анатоліч, Руслан Сенічкін та Людмила Барбір завітали до відділення інтенсивної терапії новонароджених Національної дитячої лікарні "Охматдит" заради доброї справи. Їх зустрічали лікарі на чолі із завідувачкою Ларисою Ніконовою. Місія ведучих була передати від телеглядачів 1+1 життєво необхідних датчик до апарату УЗІ,  який допоможе лікарям оперативно виявляти недоліки та рятувати більше дорогоцінних маленьких життів.

Спеціальне обладнання  - багаторазовий фазований датчик РА 122Е до УЗІ MyLab25 Gold було придбане на зібрані кошти від перегляду реклами у період прайм-тайм в День Святого Миколая. Це вже традиційна акція 1+1 медіа. Партнером виступає Всеукраїнський благодійний фонд "Крона", який давно опікується лікарнею Охматдит, тримаючи руку на пульсі всіх їх потреб та проблем.

"Завдяки глядачам ми зібрали 185 тис. грн та придбали на перший погляд мініатюрний, але вкрай необхідний діагностичний апарат. Ми стали ланочкою між нашими глядачами і Охматдитом. У мене у самого дві донечки. Я, як і будь-який батько, стикався, звичайно, з українськими лікарнями. І я чітко розумію, що нам всім важливо постійно допомагати, підтримувати українську медицину – тим паче, дитячу", - каже Анатолій Анатоліч.

"Апарат справді унікальний, оскільки дозволяє швидко та ефективно діагностувати практично все в організмі новонародженої крихітки, не турбуючи її зайвим фізичним навантаженням, складними переїздами. До дитинки можна зручно підвезти цей апарат, і він повністю передасть лікарю картину всього, що відбувається з організмом дитини. Відповідно, у дуже стислі терміни вдається продіагностувати та зарадити проблемі. Робіть добрі справи, це надихає", - коментує Руслан Сенічкін.

 "Я хочу звернути увагу на те, що придбання цього прилад  є тільки першим кроком. Дуже важливо забезпечити в майбутньому постійну опцію для його ефективної дії. А тобто придбати програмне забезпечення безлімітної дії, яке наразі коштує 75 тисяч гривен. Адже прилад нам вдалося запрограмувати тільки на 500 годин, які рано чи пізно завершаться. Благодійний фонд "Крона" продовжує збір коштів на максимальне програмне забезпечення, тож приєднуйтеся і ви! І тоді цим приладом можна буде охопити більшу кількість пологових будинків та робити вчасну діагностику величезній кількості малюків. І це суперважливо, тому що діти – це наше майбутнє", - зауважує Людмила Барбір.

 "Ми бачили діток в інкубаційних камерах. Вони такі крихітки, такі тендітні та зворушливі. Лікарі їх виходжують від найменшого віку, ваги. Я побачила хлопчика Дем'яна, який взагалі народився 800 грамів вагою, – і він наразі підключений весь до апаратів, і, звичайно ж, йому взагалі надто складно робити якісь виїзди кудись на діагностування. Хочеться щоб усі були здоровими, щоб малюки у нас і народжувались, і росли без якихось складнощів, але це життя. І я щаслива, що нам вдається разом з небайдужими українцями допомагати робити наших діток здоровими, і цей прилад має особливу цінність", - розчулена Соломія Вітвіцька.

Під час події, окрім коштовного обладнання, на прохання медиків лікарні ведучі 1+1 передали великий запас бавовняних пелюшок – 150 штук та 100 високоякісних брязкальців для малюків від Fisher Price. Ці речі, а також памперси, щодня потрібні у догляді за немовлятами, тож кожен може долучитися та допомогти рости нашим дітлахам здоровими.

 

Подібні акції дуже важливі для нашої країни насамперед у такий скрутний для неї час. Адже зараз пріоритетна допомога держави спрямована на забезпечення армії. І вона не в змозі виділяти належні кошти на підтримку медичних закладів. Однак маленькі пацієнти менше хворіти не стали. Щосекунди хтось потребує нашої допомоги. Саме через це акція у День Святого Миколая на каналі 1+1 стала вже щорічною традицією і з кожним роком розширює свої межі.

Нагадаємо, що напередодні свята у 2014 році, ведучі у своїх відеозверненнях закликали громадян не бути байдужими. Просто переглядаючи рекламу, люди дарували шанс на зцілення для маленьких мрійників. Проект дав можливість придбати обладнання вартістю у 185 тис. гривень для відділення інтенсивної терапії новонароджених лікарні "Охматдит". У цей день глядачі каналу робили по-справжньому добру справу.

Нагадаємо,  у 2013 році  завдяки цій благодійній акції було зібрано 154 тис. гривень. На них тоді була придбана центрифуга для приготування компонентів донорської крові у відділення трансфузіології лікарні "Охматдит" .

 У 2015 році благодійна акція буде продовжуватися.