"Територія обману": Після процедури "масаж обличчя" дівчині довелося лікуватися цілий рік

"Територія обману": Після процедури "масаж обличчя" дівчині довелося лікуватися цілий рік

Чим ми ризикуємо, коли вирішуємо спробувати, здавалось би, прості процедури у салоні краси

Поділитися:

Чим ми ризикуємо, коли вирішуємо спробувати, здавалось би, прості процедури у салоні краси? Як виявилось, не тільки зовнішнім виглядом, але й загальним станом здоров'я. Журналістці каналу "2+2" на цілий рік довелось залишити роботу через невдалий "масаж обличчя" та лікуватись за кордоном цілий рік. Чому так відбулося, дізнавались журналісти програми "Територія обману".

"Пішла на звичайну процедуру до салону краси на масаж обличчя. Почало вже обсипати та підпухати, але не тільки обличчя, а у зона декольте. На третій день у мене повністю набрякло обличчя та з'явились страшні гнійні рани", - розповідає Ірина Матвієнко

Як виявилось, під час чистки Ірину заразили підшкірним кліщем, що особливо активізується після невдало та непрофесійно виконаних процедур. У результаті дівчині довелось залишити роботу та відправитись на лікування закордон на цілий рік, адже в Україні лікарі тільки розводили руками. Складне лікування шкіри коштує досить дорого – близько 10 000 доларів та не є остаточним.

"Те, що в принципі, я вже не вилікуюсь повністю, кажуть геть усі", - зізнається Іра.

Більше того, згодом у жінки почались проблеми з нирками та печінкою, вона сильно втратила вагу під час лікування. Та вона є далеко не єдиною жертвою непрофесійних косметологів та працівників салонів краси. Ледь не втратила кар'єру співачки й колишня учасниця "Голосу Країни" мулатка Вікторія Олізе. Вона вирішила сходити на процедуру лазерної епіляції в результаті чого здобула жахливі шрами на ногах.

"Це вже півроку минуло, лишились ось такі сліди, - демонструє свої ноги Вікторія Олізе, закочуючи довгі штани, - опіки були другого ступеню, мене поклали до опікового центру".

Річ у тім, що співачку не попередили про протипоказання процедури для темношкірих дівчат. В Україні 70% салонів краси працюють нелегально, без необхідних документів, а отже тримають у штаті некваліфікованих чи недостатньо кваліфікованих працівників.

"Навіщо це? Це лишні податки, лишні гроші", - зізнається колишня власниця салону краси.

Хочете у цьому переконатись? Дивіться у програмі "Територія обману": як нас дурять у салонах краси, чим небезпечна сучасна косметика та чи справді солярій може викликати рак. Крім того, наші журналісти зазирнуть до косметички співачки Наталі Гордієнко та дізнаються, наскільки шкідливими є її засоби для догляду за собою: