Тімур Мірошниченко разом з дружиною пояснили, чому не приховуватимуть правду від усиновленого сина

Тімур та Інна Мірошниченки розповіли, чому не приховуватимуть правду від усиновленого сина

Ведучий “1+1 Україна” Тімур Мірошниченко розказав, чому проти таємниці усиновлення.

Поділитися:

На одного всиновлювача в Україні - 10 дітей! За даними Національної соціальної сервісної служби, зараз в Україні всиновити дитину хочуть 1656 людей, а очікують усиновлення – 15697 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Правозахисники кажуть - українці побоюються всиновлювати малечу, яка має якісь діагнози чи інвалідність. Ведучий “ЖВЛ представляє” у “Сніданку з 1+1 Тімур Мірошниченко разом з дружиною Інною долучилися до ефіру ТСН у рамках телемарафону "Єдині новини".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ведучий 1+1 Україна Тімур Мірошниченко з дружиною Інною озвучили мультфільм «Щенячий патруль: Мегакіно»

Тімур та Інна Мірошниченки

Разом з ведучими Наталею Островською та Євгеном Плінським подружжя розбиралося у необхідності таємниці всиновлення. Послугувало цьому висловлювання одного народного депутата України, який наголосив, що демонструвати на показ дитину, яку всиновили, та позбавляти її права на таємницю всиновлення не можна. Натомість Тімур та Інна вважають, що депутат застряг у радянській номенклатурі.

«Річ у тім, що депутат ще й адвокат, і так само як я, знає норми права. Таємниця усиновлення – це право усиновлювачів: вони можуть його зберігати або ж ні. У нашому випадку про таємницю усиновлення не може йти мови. Ми не можемо змусити мовчати старших дітей. Так чи інакше пройде два роки, Мія чи Марко скажуть про те, що був час, коли Марселя не було, або був час, коли батьки їздили до Марселя в дитячий будинок. Ми люди публічні, всі знають, що у нас є двоє дітей. То звідки б раптово з’явилася третя? Я не хочу, щоб моя дитина дізналася від когось, що вона з дитячого будинку. І вважаю, що усиновлена дитина – це абсолютно нормально. Таємниця – це коли приховують щось, що не хочуть казати та чого соромляться. Чому приховувати те, що дитина має трохи інший шлях?», - говорить Інна Мірошниченко.

Тімур та Інна Мірошниченки

Подружжя зазначає, що саме своїм прикладом хоче показати суспільству - усиновлена дитина абсолютно нічим не відрізняється та має такі ж права як і інші.

До розмови у студії приєдналася і практикуюча психологиня Юлія Фоміна. Вона також впевнена у тому, що будь-які таємниці лише руйнуватимуть довіру. Психологиня запевняє, що єдина доцільність збереження таємниці може бути з боку державних органів щодо того, аби забезпечити безпеку для родини.

«Те, що відбувається всередині родини - є вибором кожної окремої сім'ї. З психологічного боку, коли дитина дозріває певного етапу, вона вже відчуває рівень довіри до батьків, коли будь-яка таємниця неможлива. Дитина відчуває це як зраду та розділення з батьками. Тому, я не раджу приховувати факт усиновлення від дітей», -  коментує Юлія Фоміна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Названий син Тімура Мірошниченка захворів

Тімур та Інна Мірошниченки

Тімур та Інна Мірошниченки

Тімур та Інна Мірошниченки бажають кожному, хто хоче всиновити дитину, не втрачати віру за будь-яких умов і обов'язково діяти. Не варто чекати дзвінка зі служби, адже це може тривати роками.

«Якщо ви дійсно цього хочете, треба прикласти трохи зусиль », – вважає Тімур.

Новини по темі