Тімур Мірошниченко розповів, що ми можемо зробити для того, аби українська культура була відома у світі

Тімур Мірошниченко розповів, що ми можемо зробити для того, аби українська культура була відома у світі

Тімур Мірошниченко звернувся до українців із закликом підтримувати українську культуру.

Поділитися:

Ведучий  “1+1 Україна” Тімур Мірошниченко в рамках інформаційно-просвітницької кампанії з протидії дезінформації, яка реалізується 1+1 Media та Smart Angel, звернувся до українців із закликом підтримувати українську культуру. У своєму відеозверненні телеведучий розповів про культурну апропріацію з боку росії та пояснив, що ми можемо зробити для того, аби українська культура була відома Європі та світові. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дружина Тімура Мірошниченка повідомила, що подала документи на всиновлення ще однієї дитини

“Стирання кордонів між українським та російським - це потужна зброя, яку рф використовує для просування своєї пропаганди. Українські культурні здобутки росіяни присвоюють собі, тим самим нав’язуючи тезу, що української культури просто не існує. Але це не так”, - розповів Тімур. 

Ведучий поділився, що завдяки своїй роботі часто бував у відрядженнях за кордоном, тому мав змогу поспілкуватися з багатьма європейцями та дізнатися в них, що вони знають про Україну та її культуру. 

“На щастя, вже знають більше. Але якою ціною… Війна посилила видимість і впізнаваність України у світі, виокремила її з російського контексту. Однак перед нами стоїть ще багато роботи для того, щоб іноземці нарешті почали сприймати Україну як країну зі своєю історією, традиціями, культурним спадком”, - поділився Тімур Мірошниченко. 

Тімур зазначив, що для того, аби українська культура стала впізнаваною, ми маємо і самі більше цікавитись власною культурою, популяризувати її, слухати та споживати українське. Нам потрібно створити сильний бренд держави, який представлятиме кожного з нас на світовій арені. 

Новини по темі