ТОП-10 способів, як ефективно вивести плями з одягу

Як ефективно вивести плями з одягу: корисні поради
Freepik

Як просто можна вивести плями з одягу за допомогою домашніх матеріалів?

Поділитися:

Навіть ваш найбільш коштовний та улюблений предмет одягу не застрахований від необережності та забруднень. Важливо знати базові правила виведення плям з одягу, аби врятувати власний гардероб та захистити гаманець від непотрібних витрат. Пропонуємо кілька загальних порад, які допоможуть відновити речі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тренд на секонд-хенди: переваги та ризики

Ефективні домашні засоби для виведення плям

  • холодна вода
  • господарське мило
  • оцет 
  • сода
  • лимонний сік
  • сіль

Одяг

Головний принцип: виводити будь-які плями потрібно якайшвидше після утворення.

Перед виведенням плями переконайтеся, що перевірили інструкції на бирці одягу, оскільки деякі матеріали можуть бути чутливими до певних хімікатів. Якщо у вас є сумніви, краще звернутися до хімчистки, аби не зробити ще більшої шкоди.

Як вивести плями від:

Кави: коли розлили звичайну каву без домішок, достатньо нанести трохи миючого засобу, а потім змити теплою водою. А якщо пролилася кава з молоком, то промивати речі слід холодною водою. Від жиру допоможе сіль із водою, у якій потрібно залишити річ на кілька хвилин

Жиру: одразу залийте тканину холодною водою. Можна попрати різними засобами: господарським милом, крохмалем розчином оцту.

Крові: промийте холодною водою щоб розчинити кров. Потім проперіть у прохолодній воді з додаванням миючого засобу. Не використовуйте гарячу воду, адже вона закріпить плями.

Поту: звичайний оцтовий розчин ефективно справляється з такими плямами та допомагає швидко від них позбутися. Можна також використати соду, сіль, гліцеринові миючі засоби

Фарби або маркерів: використовуйте спирт або ацетон для таких плям. Нанесіть спирт на ватний диск або тканину та аккуратно втріть у забруднення.

Червоного вина: свіжі плями  потрібно засипати сіллю і промити водою з милом або протерти розчином нашатирного спирту, а потім промити.

Пива: протріть пляму теплим нашатирним спиртом, а потім виперіть в теплій мильній воді.

Трави: для таких забруднень можна застосувати розчин кухонної солі, спирт, розчином перекису водню з невеликим додаванням нашатирного спирту. Після варто прополоскати в теплій воді.

Фруктів та соків: нанесіть на плями трохи свіжого лимонного соку і солі. Дайте цій суміші діяти кілька хвилин, а потім витріть м'якою ганчіркою або губкою. Також можна протерти оцтовим розчином з водою і промити холодною водою.

► Помади: використайте лимонний сік. Також можна розтерти невелику кількість господарського мила на вологу губку та обробити пляму. 

Одяг

Фото: Freepik.com

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно стилізувати сорочку: 3 простих образи від стилістки (фото)

Як легко вивести парафін або віск з поверхонь, дізнайтеся у "Сніданку з 1+1":

Дивіться "Сніданок з 1+1" з 7:00 до 9:30 у будні дні на телеканалі “1+1 Україна” та на YouTube, а також “Сніданок. Вихідний” у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

Обговорення "Сніданку з 1+1" в соцмережах:
Instagram
Facebook

Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

Новини по темі