Тренер "Голос. Діти" не вірить у кінець світу

Тренер "Голос. Діти" не вірить у кінець світу

Напередодні фатальної дати і прямих ефірів "Голос. Діти" зірковий тренер шоу Тіна Кароль розповіла про родинні та музичні турботи.

Поділитися:

Напередодні фатальної дати і прямих ефірів "Голос. Діти" зірковий тренер шоу Тіна Кароль випустила нову фотосесію.

В інтерв'ю журналу "Отдохни!" Тіна поділилася планами на Новий рік, який збирається зустріти неодмінно з глядачами і шанувальниками:

"Мені подобається зустрічати Новий рік саме на сцені! Я ще не в тому віці, коли кажуть: "Хочу провести свято вдома з родиною". У мене є традиція: загадувати бажання, випивати залпом келих шампанського і розбивати його прямо на сцені. Звичайно, музиканти скаржаться, що в них летять скалки, балет - на те, що складно танцювати...  Але я люблю так робити. Слава Богу, ніхто ще не поранився (посміхається). Причому для мене принципово важливо рівно опівночі опинитися на сцені. Я завжди говорю людям теплі слова привітання і те, що ми з ними тепер як одна сім'я. Адже говорять же: як Новий рік зустрінеш, так його і проведеш "

Співачка зізналася, що дуже любить головне зимове свято: "Новий рік дуже люблю, це ж традиція, яка об'єднує багато поколінь.

Так само, як у європейців склалася традиція відзначати 25 грудня, у нас є дві важливі дати: 31 грудня і 6 січня"

Проте дитинство в Магадані, де вона народилася, Тіна майже не пам'ятає - "А ось Івано-Франківськ вже дуже виразно. Для мене Новий рік був пов'язаний насамперед із подарунками, а ще з тим, що я колядувала. На Західній Україні дуже шанують цю традицію, і я із задоволенням з вертепом ходила по домівках, співала колядки, які до сих пір пам'ятаю і яких знаю безліч. Можливо, я і Веню навчу це робити. Люди нам раділи, а те, що ми заробляли, - це були власні гроші, за які ти можеш купити все, що хочеш!

Звичайно, я спускала все на солодощі: цукерки, шоколадки, жуйки"

ПРО СИНОЧКА

Як і сама співачка, Новий рік чекає її чотирирічний син Веніамін: "Він дуже добре розуміє це свято, і чекає з нетерпінням. Чудово знає, що це час подарунків, а він готовий їх, як і всі діти, отримувати хоч кожен день. І вже уявляє, придумує, що йому подарують. У нього фантазія добре працює, він у нас дитина з гуманітарним складом розуму. Веня прекрасно все сприймає саме на слух, добре запам'ятовує, що йому говорять. Але йому складно всидіти, він дуже рухливий, і ми вчимося, коли він грає. Зараз до Нового року розучуємо українські вірші, і йому непросто - все ж говорять російською. Але нічого, у нього виходить"

А ось музикою зіркова мама малюка не навантажує: "Ми його не напружуємо.Удома є фортепіано, і він до нього часто підходить, натискає клавіші. А нещодавно йому подарували губну гармошку, і він дуже гарно грає, навіть мелодії підбирає, не просто так дує, а намагається музично це зробити. Але коли я співаю, просить, щоб перестала, і, якщо я пропоную йому заспівати колискову, - відмовляється. Так що вдома у нас музика ніяка не грає, він просить її вимикати.

Я думаю, що поки не прийшов час, йому цікаво зовсім інше. Зараз у нас епоха динозаврів, як у всіх хлопчиків"

ПРО КІНЕЦЬ СВІТУ

Тіна Кароль також розповіла, що не вірить у Кінець Світу 21 грудня і вважає подібні розмови дурницями: "Мені здається, що людям просто нудно, їм хочеться, аби що-небудь відбувалося. Але в мене і так життя насичене! А на 21 число намічені - без обману - 3 концерти.

Так що я не налаштована на кінець світу (сміється). Ми, швидше за все, дійсно будемо переживати якусь подію, яка відбувається дуже рідко, однак нашій планеті це нічим не загрожує. Звичайно, одного разу люди відповідатимуть за те, як вони поводяться з природою, якщо не порозумнішають. А ось мої мама і тато - вони реально купили свічки і всерйоз збираються поїхати в наш заміський будинок, щоб саме там зустріти той самий морок. А я сміюся - у мене дуже великі плани!"

ПРО МУЗИКУ

Співачка поділилася, що в новому році порадує шанувальників новим альбомом і сольним концертним туром, втім подробиць розкривати не стала: "Так, я поки мовчу, і мій фанклуб знає, що, якщо я пішла в якесь підпілля музичне, - це тільки затишшя перед бурею. Бути артистом - це не пиріжки пекти згідно бізнеспланів. У кожного музиканта є такі періоди, в які він повинен накопичити сили, написати матеріал, щоб було чим порадувати свою публіку. Найскладніше - це створити таку пісню, яка була б і хітовою, і сучасною, і всім нам зрозумілою. І при цьому не збрехати самій собі.

Творча людина має перебувати в постійному пошуку - тоді вона живе. Я завжди любила електронну музику і завжди буду старатися поєднувати західні тенденції і наш мелодизм. Робити те, що подобається, те, за що мені як музикантові не буде соромно.

Звичайно, я намагаюся бути зрозумілою, намагаюся, щоб музика була натхненною, сучасною, з моїм внутрішнім "я". Тому що дівчина в 27 років не може співати пісні з репертуару 40 або 50-річної дами, яка може поділитися серйозним досвідом. Ну і потім, якщо говорити про експерименти з іміджем, я повинна не тільки радувати і дивувати, але й іноді обурювати своїх шанувальників, щоб нікому не було нудно. Адже кожна пісня для мене - це нова роль, маленький спектакль, і я буду перевтілюватися стільки, скільки залишаюся на сцені "

ПРО ШОУ "ГОЛОС. ДІТИ"

Тіна також розповіла, що зараз активно готує свою команду до півфіналу і фіналу шоу "Голос. Діти". До речі, співачка вважає, що для маленьких артистів це просто безцінний досвід:

"Опинитися в таких декораціях, на такій сцені, спілкуватися з відомими артистами, з Катею Осадчою, з Андрієм Доманським, співати з живим оркестром - жоден конкурс, жоден фестиваль не може зрівнятися з тим, що відбувається на цьому шоу. Звичайно, це і великий стрес, і тому особисто я в своїй команді зібрала таких дітей, які не бояться випробувань, готові боротися і йти далі".

Співачка також поділилася думкою, що зараз діти "зовсім інші": "Вони дорослі не по роках. Я не була такою. Моїм діткам від 9 до 12 років, а я в цей час ще й не мріяла про кар'єру співачки, я просто ходила в школу і збиралася стати стюардесою, бо мені подобалися подорожі... У мене не було якихось глобальних планів, я просто жила, насолоджуючись дитинством.

Я взагалі почала співати тільки за своїм особистим бажанням з 14 років. Це досить пізно за теперішніх часів. Ті діти, які потрапили в мою команду, пройшли батли, йдуть у півфінал і у фінал, - вони самі вирішили, ким їм бути. Вони усвідомлюють свій шлях і взяли своє майбутнє. Їх заповітна мрія - це бути артистами, і вони на шляху до її реалізації "

Тим часом Тіна запам'ятається глядачам, як дуже емоційний і турботливий тренер: "Між мною і дітьми встановилися довірчі відносини. Я перед виступами сама роблю їм макіяж, вирішую зі стилістами, як їх одягнути. Дуже багато думаю про своїх маленьких артистів, розмовляю з ними по скайпу... Моє завдання - допомогти розкритися кожній дитині.

А ще я хочу, щоб коли вони виходили на сцену і бачили мої очі, то розуміли: у цьому залі у них є дуже близька людина. Мам і тат поруч немає, вони знаходяться за кулісами, в знімальному павільйоні. Втім, це часом на краще: дітей від батьків потрібно відгороджувати, щоб вони їх не лякали.

Бо насправді те, як дорослі готують малюків до сцени, - це абсолютно неправильно. Найчастіше я бачу якусь фатальність, приреченість: "Або ти зараз нормально виступиш, або ніколи не будеш артистом". Я, коли це почула, одразу сказала: "До моїх дітей батьків не пускаємо". Адже що виходить: ці розмови призводять до того, що маленькі артисти йдуть на сцену зі страхом виявитися гірше за інших. Зі страхом, що їх не полюблять, не оцінять. А на сцену треба виходити з любов'ю до публіки, до музики, до себе і повним усвідомленням того, що ти зараз виступиш і виявиш себе - таким, який ти є".

В той же час артистка вважає, що хвилювання перед сценою - це абсолютно нормально, важливо розрізняти - страх від мандражу: "Я пам'ятаю себе на конкурсах дитячих - настільки в мене був сильний мандраж, що я не могла з ним впоратися. Емоції переповнювали, і я багато працювала над собою, щоб їх побороти. Та й зараз кожного разу, виходячи на сцену - незалежно від того, маленька вона чи велика, - я переживаю. Тому що, коли артист не хвилюється, він неживий. І емоції - це нормально.

Але важливо пам'ятати: хвилювання і страх - зовсім різні речі. Тому перше, що я стала робити з дітьми, - це тренувати їх так, щоб вони перейшли зі стану страху в стан любові. І все ж я дуже переживаю перед прямими ефірами, оскільки вирішила: візьму страхи на себе. Для мене дійсно важливо не тільки, щоб мої діти виступили гідно, але і щоб за них добре проголосували. І коли ці дні настануть і ми їх перекреслимо в нашому календарі - далі подивимося"