Тренер "Голосу країни" Святослав Вакарчук розповів, як правильно реагувати на події в Україні

Тренер "Голосу країни" Святослав Вакарчук розповів, як правильно реагувати на події в Україні

Поціновувачі творчості Святослава просили співака поради 

Поділитися:

Днями тренер "Голосу країни", музикант і громадський діяч Святослав Вакарчук зустрівся з дніпропетровськими студентами, з якими обговорив останні події в Україні.  Поспілкувавшись із молоддю, співак завітав до місцевої редакції kp.ua, де відповів на питання прихильників. Поціновувачі творчості Святослава просили співака поради. Зокрема, їх цікавило, як правильно реагувати на те, що зараз відбувається.

"Не треба піддаватися паніці. Це головне в будь-якій життєвій ситуації. А що стосується практичних дій, мені здається, кожному на своєму персональному рівні під силу впливати на ситуацію в Україні. Треба поставити собі питання: "Чи важливо мені, щоб ця країна жила?" Друге питання: "Чи хочу я жити в цій країні?" І третє питання: "Чи готовий я працювати заради майбутнього цієї країни?" Якщо на всі три питання у вас позитивна відповідь, мої поради вам не знадобляться. Єдине: важливо розуміти й відчувати момент. Там, де треба – виходити на демонстрації. Де треба – сперечатися. Де треба – змовчати. Впливати своєчасним постом у інтернеті, спілкуванням зі своїми друзями – з Донбасу чи навпаки з Західної України, соціальними ініціативами" - вважає Святослав.

На питання ж, чи не планує він бува повернутися до Верховної Ради, Вакарчук відповів категоричним "ні".

"Ні. Не хочу повертатися. Принаймні, зараз. Коли-небудь, якщо вже зовсім нікому буде це робити.. Чи варто втягуватися в політичну боротьбу, замість того, щоб, перебуваючи "поза битвою", надихати й допомагати об'єднуватися людям з різними поглядами? Я не хочу в політику, це зв'язує руки, а влада мене не цікавить", - зізнався Святослав.

У тому, що творчість для музиканта зараз на першому місці, глядачі "1+1" переконаються уже цієї неділі о 21.00 в ефірі "Голосу країни. Перезавантаження".