У Києві відбудеться прем’єра документального фільму «WHY US?», генеральним медіапартнером якого є 1+1 media

У Києві пройде прем’єра документального фільму «WHY US?»

Уже цієї суботи, 23 грудня, у кінотеатрі «Оскар» при ТРЦ Gulliver відбудеться прем’єра українсько-британського документального фільму «WHY US?» від режисерки Марії Спрінгіс. 1+1 media виступає генеральним медіапартнером події.

Поділитися:

Цей документальний фільм знятий на реальних подіях. У головної героїні повномасштабна війна забрала життя сина. За подіями цієї страшної біди стежила вся Україна та світ. Місія «WHY US?» — продовжувати розповідати про глобальну проблему геноциду української нації, страшних злочинів рф, викрадень, тиску на дітей та російську пропаганду.

«Діти — це наше майбутнє! Ми маємо поширювати всім світом цей фільм, щоб всі зрозуміли, наскільки це важливо не тільки для України, але й для всіх країн. Війна ближче, ніж здається. Тільки об’єднавшись, ми можемо забезпечити найкращим майбутнім наших діток», — зазначила режисерка фільму Марія Спрінгіс.

Під час показу передбачається панельна дискусія, в межах якої спікери підійматимуть важливі теми, такі як: вплив війни на дітей, геноцид української нації та майбутнє України. До того ж буде можливість познайомитися з головними героями та зустрітися з творцями фільму. Модеруватиме подію ведуча 1+1 Україна та ТСН Марічка Падалко. Початок — о 14:00. 

«Для дітей війна — це набагато складніше випробування, ніж для дорослих. Вони беззахисні, але водночас дуже віддані місцю, де народилися і виросли. Вберегти їх і створити для них сильну країну – це наше надзавдання. І якщо не ми, то вони точно стануть свідками покарання російських воєнних злочинців», — зазначила Марічка Падалко.

Спікерами заходу також стануть радниця-уповноважена Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’я Герасимчук, голова координаційного центру психічного здоров’я Кабінету Міністрів України Оксана Збитнєва, засновник та керівник «Save Ukraine» Микола Кулеба, засновниця «Gen.Ukrainian» Оксана Лебедєва.

Для того, аби стати учасником події, необхідно зареєструватися за цим посиланням. Вхід вільний, проте кількість місць — лімітована. Важливо! У зв’язку з темою, яку організатори розгортатимуть на заході, прохання не брати з собою дітей віком до 16 років.

До слова у вересні 2023 трейлер фільму «WHY US?» став фіналістом Міжнародного кінофестивалю у Ванкувері. Окрім цього, продукт отримав перші дві нагороди  на фестивалі в Америці та спеціальну відзнаку від міжнародного фестивалю «Кіно країн світу».

Новини по темі