У Криму відключили канал 1+1

У Криму відключили канал 1+1

Адміністрація АР Крим відключила ефірне мовлення телеканалу "1+1"

Поділитися:

Адміністрація АР Крим відключила ефірне мовлення телеканалу "1+1".

За нашими даними таке розпорядження надійшло безпосередньо від самопроголошеного прем'єра Криму Аксьонова. На частотах "1+1", зараз транслюється канал "Росія".

Такими діями і розпорядженнями ті, хто себе називає новим керівництвом Кримської АР, відверто демонструють зневагу до законів і понятть приватної власності, і як вони насправді ставляться до свободи слова і демократичних цінностей.

Крім того, це свідчить про організовану і послідовну політику самопроголошеного керівництва Кримської АР журналістів і каналу "1+1".

Нагадаємо, що вчора озброєні військові, які називають себе самообороною Криму, не пропустили журналістів "1+1" на територію Кримської АР. Раніше, на в'їзді на півострів, вони взяли знімальну групу в заручники і погрожували, що будуть використовувати журналістів "1+1" в якості живого щита, якщо на їх блок-пост будуть наступати. Після тривалих переговорів знімальну групу відпустили.

Також вчора при спробі штурму військової частини в Євпаторії було скоєно напад на спецкореспондента ТСН Олексія Бобровникова. Це вже не перша спроба нападу на знімальну групу Олексія Бобровникова під час роботи в Криму. Минулого тижня на переїзді Чангар при проходженні захопленого КПП журналіста і оператора силою поклали обличчям на капот авто і били кийком по спині.

Постійні утиски у своїй журналістській діяльності під час висвітлення подій з Криму спрямовані і на кореспондента ТСН Григорія Жигалова й оператора Павла Мяснова. 26 лютого агресивно налаштовані молодики перешкоджали зйомці мітингу під Севастопольською міською адміністрацією, мотивуючи це тим, що команда "1+1" - це український телеканал. 2-го березня невідомі закидали бруківкою автомобіль знімальної групи ТСН, в той момент, коли всередині авто знаходилися Григорій Жигалов і Павло Мяснов. В цей же день під час прямого включення з набережної Балаклави невідомі оточили знімальну групу, а одразу після прямого включення накинулися з погрозами.

Також минулого тижня невідомі напали на знімальну групу кореспондента ТСН Руслана Ярмолюка. Напад стався у Феодосії під час зйомок в українській частині морської піхоти. Агресивно налаштована група людей почала штовхати журналістів "1+1", оточивши кільцем. Під час прямого включення в неділю, 2 березня, в Перевальному людина з арматурою накинувся на знімальну групу, почувши, що Руслан Ярмолюк говорить українською.

Канал "1+1" у Криму, тим не менш, можна побачити в кабельних мережах, на супутнику і в цифровому форматі.