У наставниці "Маленьких гігантів" Ірми Вітовської з'явився "Оскар"

У наставниці "Маленьких гігантів" Ірми Вітовської з'явився "Оскар"

Наставниця дитячого шоу "Маленькі гіганти" Ірма Вітовська майстерно поєднує своє телевізійне і театральне життя. 

Поділитися:

Наставниця дитячого шоу "Маленькі гіганти" Ірма Вітовська майстерно поєднує своє телевізійне і театральне життя. Паралельно зі зйомками дитячого шоу талантів "1+1" популярна акторка працює над постановкою "Оскар і Рожева Пані" (за твором Еріка-Еммануеля Шмітта), якій уже пророкують звання головної театральної сенсації прийдешнього  сезону, пише cultprostir.ua.

Раніше на основі цього ж роману грали переважно моновистави або вистави-дуети. В Україні ж на сцену вийдуть – діти. А, як відомо, за енергетикою і безпосередністю з ними непросто конкурувати навіть дорослим артистам.

Ірма ж зіграє у виставі Рожеву Пані, жінку-ангела, яка втішає бідного хворого хлопчика Оскара, відкриваючи йому дорогу до віри – до Бога.

Шанувальники творчості Шмітта добре знають, що в основі "Оскара" – 13 щемливих листів бідного хлопчика – до Нього... У своїх листах дитина просить про радощі земні, які їй лишилися на цьому світі.

Герой проживає кожен день свого згасаючого життя – за десять років. І до кінця божественного епістолярію вже виявляється (умовно) майже 100-річним старцем.

"Цією історією я "захворіла" ще кілька років тому. Довго шукала матеріал, на основі якого можна було б донести до наших людей досить складну і тривожну проблему – паліативної допомоги маленьким українцям. Тим дітям, які потребують співчуття та співучасті. Адже згідно зі статистикою, такої допомоги в нашій країні вимагає близько 18000 діток! І, знаєте, нічого кращого, глибшого та людянішого, ніж "Оскар" Шмітта, – на цю тему у світовій літературі немає... Тому, дай Боже, щоби все склалося і вистава вийшла, адже мені дуже хочеться, щоб кожен майбутній показ був ще й зверненням – до суспільства, до уряду, до можновладців: не можна лишати напризволяще тих хворих діток, які потребують постійного догляду та моральної підтримки", - розповіла Cultprostir Ірма Вітовська.

Актриса мріє показати свою майбутню виставу – у найбільших містах України. Вона також мріє запросити на прем'єру самого автора – сучасного класика Еріка-Еммануеля Шмітта. Київську прем'єру заплановано уже на осінь.