У "Підпільній імперії" Андрій Алферов покаже Анні Завальській "Порочну пристрасть"

У "Підпільній імперії" Андрій Алферов покаже Анні Завальській "Порочну пристрасть"

Цього разу дивитися стрічку разом з глядачами "1+1" ведучий запросив співачку, ведучу та справжню кіноманку

Поділитися:

Сьогодні п'ятниця, а це означає, що вночі ви побачите багато яскравих зірок за будь-якої погоди. Головні ролі у фільмі, який Андрій Алферов покаже у "Підпільній імперії", виконують Річард Гір, Тім Рот, Сюзан Сарандон та Летиція Каста, а дивитися цього разу з глядачами "1+1" ведучий запросив співачку, ведучу і справжню кіноманку — Анну Завальську.   

Головний герой стрічки "Порочна пристрасть" живе у світі, де імідж інформації важливіше, ніж реальність. Він — мультимільярдер, життєвий девіз якого можна сформулювати так: "впевненість дорівнює контракту". У свої 60 років Роберт Міллер виглядає не старим, а мудрим, і залишається тим молодим та голодним хижаком, який заробив свій статок на фінансових спекуляціях. У таких людей  судинами циркулює кров, яка їм пече. Збудувавши свій примарний замок, він постійно ризикує, ніби не вірить у власне існування, і доводить собі, що він живий.

Та справжнє життя його наздоганяє, коли він та його молода коханка потрапляють у автомобільну аварію. Дівчина гине на місці, а він тікає. Увага поліції до цієї історії загрожує йому не тільки сімейним скандалом та втратою репутації, але і викриттям підробки  фінансових документів. Міллер вдався до шахрайства, щоб покрити інвестиційні втрати та уникнути арешту,  таємно втягнувши в аферу навіть своїх дітей, які працюють в його компанії.  Йому доводиться приховувати обставини однієї ночі, щоб не втрати все, над чим він працював протягом життя. Одним із прообразів для головного героя став Білл Клінтон.

Режисер Ніколас Джарекі , який раніше знімав виключно документальне кіно, пробує себе у новому жанрі — кримінальній драмі. Особливий ритм та напруження,  що тримає глядача до останньої хвилини, навіть не всім досвідченим режисерам під силу. Коли Річард Гір прочитав сценарій, він був у захваті, і одразу ж звернувся до свого агента, щоб дізнатися більше про проект. Агент розповів, що над фільмом працює молодий режисер, і це його повнометражний дебют. "О Боже! – подумав Гір. — Тільки цього не вистачало".  Акторська робота Гіра у фільмі отримала номінацію на "Золотий Глобус".

На думку Андрія Алферова у фільмі є характерні прикмети часу, властиві для вищого суспільства. Таких людей, які не бояться ні чорта, ні Бога, краса не врятує. Тільки страх смерті і фізичного болю.

 "Дивитися хороше кіно вночі — це особливий магічний ритуал. Не відмовляйте собі у задоволенні поринути в інший світ. Особливо, якщо ваш провідник — Андрій Алфьоров. Він не дасть вам заблукати, допоможе розшифрувати знаки і позначить всі важливі пункти на карті вашого нічної подорожі", — радить глядачам "1+1" зіркова гостя "Підпільної імперії".

Андрій Алферов та Анна Завальска вирушають у подорож сьогодні, опівночі, одразу після "Світського життя" з Катею Осадчою.

 ДОВІДКА

"Порочна пристрасть" — режисерський дебют Ніколаса Джарекі за власним сценарієм. Прем'єра кримінальної драми відбулася на американському кінофестивалі незалежного кіно "Санденс". У головних ролях Річард Гір, Тім Рот, Сьюзан Сарандон та Летиція Каста. Переклад назви як "Порочна пристрасть" не можна назвати вдалим. Оригінальна назва "Арбітраж" краще передає сутність спекуляцій головного героя не тільки грошима, але й долями людей навколо нього.

Текст: Дарія Меланьїна