У Росії затримали журналістів ТСН

У Росії затримали журналістів ТСН

Учора ввечері,  3 липня, у Волгограді спецкореспондента ТСН у Росії Маргариту Ситник та оператора затримала група  з 8 чоловіків.

Поділитися:

Канал "1+1" занепокоєний переслідуванням  журналістів ТСН в Росії. Учора ввечері,  3 липня, у Волгограді спецкореспондента ТСН у Росії Маргариту Ситник та оператора затримала група  з 8 чоловіків, які назвалися "оперуповноваженими" та почали допитувати, знімаючи на камеру.

Журналістів ТСН затримали в місцевому готелі, де вони зупинилися на час відрядження. Попри наявність у знімальної групи акредитації при МЗС Росії, "оперуповноважені" продовжували допит під приводом того, що неподалік пограбовано бабусю.

"Мені пояснили, що зараз у них у районі відбувається відпрацювання. Нібито скоєно злочин - бабусю обікрали на 150 тисяч рублів (операторові сказали, що на 250 тисяч). Підозрювані - одна жінка (громадянка України, нібито біженка) і двоє чоловіків (громадян Росії). Сказали, що нас триматимуть недовго, - усього 3 години, бабуся має нас ідентифікувати, – а потім відпустять. Ми нібито викликаємо підозру", - розповідає про інцидент Маргарита Ситник.

"Оперуповноважені" скопіювали всі документи знімальної групи, також обшукали номери, в яких зупинилися журналісти. Прохання журналістів переписати дані представників правоохоронних органів було відхилено. Про 150-250 тисяч рублів, нібито вкрадених у якоїсь бабусі, журналістів не питали, та й узагалі більше не згадували про її існування. Після того, як журналістам поставили всі питання про мету поїздки, "оперуповноважені" відпустили знімальну групу й нагадали, що всі свої дії журналісти мають обов'язково погоджувати з адміністрацією області.

"Я спочатку подумала, що це жарт, бо надто сюрреалістично все було: 8 хлопців спортивної статури з камерою приїхали в готель рятувати бабусині гроші. Промайнула думка, що це може бути така розвага, бо в барі готелю була у розпалі вечірка. Подумала, може, це конкурс чи розіграш, навіть на рецепції спитала, чи часто в них таке відбувається", - каже журналістка ТСН Маргарита Ситник.

Канал "1+1" серйозно занепокоєний переслідуванням українських журналістів у Росії. Відповідні звернення з проханням роз'яснити ситуацію канал "1+1" надіслав до МЗС Російської Федерації та губернаторові Волгоградської області. Також ТСН занепокоєна  долею бабусі, яку обікрали, і  буде стежити за перебігом слідства, сподіваючись, що грабіжників, на пошуки яких серед ночі кинули таку серйозну силу, знайдуть.