У "Сніданку з 1+1" згоріла ялинка (ВІДЕО)

У "Сніданку з 1+1" згоріла ялинка  (ВІДЕО)

Дерево згоріло за яких ось 22 секунди!

Поділитися:

З 14 грудня в усіх українських містах масово почали відкривати ялинкові базари. Легальні ялинки та сосни мають спеціальну етикетку зі штрих-кодом, але й коштують недешево. Тож українці все частіше надають перевагу штучним деревцям.

"Життя без обману" застерігає: неясні штучна ялинка є вогненебезпечною, а дешева прикраса збільшує шанси її загоряння щонайменше вдвічі.

Під наглядом пожежників Олексій Душка провів красномовний експеримент: обклав основу штучної ялинки ватою, яка імітує сніг, та підпалив її просто за допомогою бенгальського вогника. І уявіть собі - дерево згоріло за якихось 22 секунди!

У передноворічній метушні ведучий радить ретельніше ставитися до вибору новорічних прикрас, аби провести свято з рідними, а не пожежниками.

"Треба дивитися на саму ялинку. Якщо "хвоя" у неї дрібненька та її можна легко порвати, то вона буде швидко горіти. Якщо вона більш жорстка або гнеться, є надія, що голки будуть тільки плавитися. І ще: люди, я вас дуже прошу не використовуйте вату, забутьте про неї – це допомагає ялинці загорітися ще швидше", - зазначає ведучий.

Подробиці дивіться у спеціальному сюжеті "Сніданку з 1+1".