У Всесвітній день донора: Падалко, Барбір, Шовкопляс і Мірошниченко здали кров і пояснили, чому варто наслідувати їх приклад

Падалко, Барбір, Шовкопляс і Мірошниченко здали кров і пояснили, чому це корисно та важливо: фото

Марічка Падалко, Людмила Барбір, Неля Шовкопляс та Тимур Мірошниченко здали кров у Всесвітній день донора

Поділитися:

Ведучі 1+1 Марафон та 1+1 Україна Марічка Падалко, Людмила Барбір, Неля Шовкопляс та Тимур Мірошниченко здали кров у Всесвітній день донора і закликали наслідувати їхній приклад.

Сьогодні, 14 червня, відзначається Всесвітній день донора крові, покликаний сприяти добровільному і безкоштовному донорству крові.

Відомі українські ведучі Марічка Падалко, Людмила Барбір, Неля Шовкопляс та Тимур Мірошниченко регулярно стають донорами і напередодні знову здали кров. Вони також закликали українців ставати донорами, якщо вони не мають протипоказань, і пояснили, чому це важливо.

“Ваша кров може рятувати життя. До речі, це корисно не тільки для порятунку інших, а і для донора. У людей, що регулярно здають кров, знижується ризик утворення злоякісних пухлин та розвитку тромбозу, й загалом збільшується тривалість життя. Якщо добре почуваєтеся і немає протипоказань – сходіть здати кров", - наголосила Шовкопляс.

Неля Шовкопляс

Тимур Мирошниченко

Ведучі 1+1

Людмила Барбір

Марічка Падалко

Зазначимо, що під час війни потреба в донорській крові в Україні особливо зросла – вона потрібна, щоб рятувати поранених військових та надавати необхідну допомогу цивільним пацієнтам, серед яких – діти. На третьому році повномасштабної війни українці забезпечують себе кров'ю самостійно – Україна не зверталася по допомогу за донорською кров'ю та її компонентами до своїх закордонних партнерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Навчайте дітей критичному мисленню”, - Марічка Падалко про те, як вберегтися від російської пропаганди на тимчасового окупованих територіях

 

Новини по темі