Українцям відшкодують втрачене та пошкоджене під час війни майно: коли можна буде подати відповідну заявку в додатку "Дія"

Коли можна буде подати заявку на відшкодують зруйнованого та пошкодженого під час війни майна в додатку Дія
Pixabay/Tumisu

В Україні за тиждень почнуть реєструвати зруйноване та пошкоджене майно.

Поділитися:

Орієнтовно за тиждень у додатку "Дія" розпочнуть реєструвати інформацію про пошкоджене та зруйноване через війну майно українців. Про це у відеозверненні заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як працює "Дія" під час війни: чому зникли документи та сертифікати про вакцинацію та які функції більше не доступні

Українці, які залишилися без житла через дії окупантів, зможуть подати заявку на відшкодування через застосунок «Дія». Уряд створив Фонд відновлення зруйнованого майна та інфраструктури, відновлення розпочнеться відразу після завершення війни, наголосив премʼєр-міністр: 

"Кожен, хто залишився без даху над головою, кожен, чий дім чи квартира були знищені окупантом, зможе залишити заявку на відшкодування в "Дії". Ми вже створили Фонд відновлення зруйнованого майна та інфраструктури. І щойно війна буде завершена, ми почнемо відновлювати все, що зруйнував ворог".

Нагадаємо, раніше було анонсовано послугу, де підприємці та наймані працівники з територій, де ведуться активні бойові дії, зможуть отримати виплату розміром 6500 грн на карту єПідтримки.

Новини по темі