"Україна сьогодні діє за наказом Путіна", - Михайло Саакашвілі. "Сніданок з 1+1" (ВІДЕО)

"Україна сьогодні діє за наказом Путіна", - Михайло Саакашвілі. "Сніданок з 1+1" (ВІДЕО)

Своїми переживаннями і думками щодо подій в Україні поділився Президент Грузії 2004-2013 років Михайло Саакашвілі журналістам "Сніданку з 1+1".

Поділитися:

Своїми переживаннями і думками щодо подій в Україні поділився Президент Грузії 2004-2013 років Михайло Саакашвілі журналістам "Сніданку з 1+1".

Політик, який свого часу навчався в Києві в Інституту міжнародних відносин КНУ ім. Т.Шевченка, з болем в душі дивиться на що нині перетворилася столиця України. Він активно підтримує мітингувальників, і переконаний, що сьогоднішні протистояння, які вже давно вийшли за рамки мирних протестів, це далеко не внутрішньо українське явище.

"Влада України сьогодні діє, в мене ніяких сумнівів немає, за наказом Володимира Путіна. Він на цьому тижні видав 2 мільярди Віктору Януковичу, для врятування його влади. Що означає, що він реально купив право на кривавий розгін, і криваві події в Українській столиці. Я добре знаю Володимира Путіна, я зустрічався з ним десятки разів, і я добре знаю на що він здатен, я впевнений, що це йде від нього, а не від когось з українських керманичів. Вони просто передали свій суверенітет і право прийняття рішень йому", - запевняє Саакашвілі.

Політик згадує, як в боротьбі за створення нової, демократичної Грузії, і в його країні відбувалися мітинги та протести, які не рідко підтримувалися Росією. Але тоді Грузія змогла встояти. Влада не допустила братовбивства в країні, натомість змогла побороти корупцію, бандитизм та численні зловживання владою. І тільки після того, на думку Саакашвілі, Грузія стала на шлях розвитку і процвітання. Не обійтися без подібних змін і Україні запевняє політик, адже "там де є корупція там нема держави".

"Абсолютно всім зрозуміло, і в Європі, й в Америці, що головний гравець зараз Володимир Путін, який просто не може миритися з тим, що Україна може стати раптом миролюбною, прогресивною, демократичною, не корумпованою нормальною державою. Тому що якщо це буде в Україні, якщо корупції не буде в Україні, якщо вона буде нормальною державою, тоді росіяни теж саме потребують від своєї влади, і тоді це буде початок кінця, або кінець Путіну".

Повне інтерв'ю зМихайлом Саакашвілі дивіться в сюжеті "Сніданку з 1+1".