«Укрзалізниця» виділила спеціальну бронь квитків для військовослужбовців, які їдуть у відпустку

Військові мають можливість придбати квитки Укрзалізниці зі спецрезерву – як це зробити
Фото: @ukr_zaliznytsia

Як військовому придбати квиток на потяг із спецрезерву: пояснення «Укрзалізниці».

Поділитися:

"Укрзалізниця" виділяє спеціальну бронь для використання військовослужбовцями, які їдуть у відрядження чи відпустку. В «Укрзалізниці» створили резерв квитків на випадок, якщо військовослужбовець дізнався про від’їзд запізно. Про це повідомляє «Укрзалізниця» на своєму офіційному сайті. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 1+1 Україна, «Голос країни» у співпраці з АТ «Укрзалізниця» та Port of Culture запускають брендований потяг Київ-Хелм 

Розподіляти ці броні будуть військові комендатури. Як мінімум резервуватимуть їх 8: 4 купейних та 4 плацкартних місця на кожному рейсі. 

Ці квитки поступатимуть у вільний продаж тільки після того, як всі заявки від військових будуть задоволені:

«Відбувається це не раніше, ніж за 6 годин до відправлення поїзда, щоб навіть у випадку потреби день-у-день наші захисники та захисниці могли такою бронею скористатись», - зазначили в «Укрзалізниці».

Як придбати квитки з військової броні

  • звернутись до чергового по вокзалу, який спрямує пасажира до військової комендатури (що знаходяться у Львові, Рівному, Ужгороді, Івано-Франківську, ст. ім. Т. Шевченка, Знамʼянці, Одесі, Миколаєві, Подільську, Харкові, Полтаві, Конотопі, Києві, Житомирі, Козятині, Жмеринці, Дніпрі, Запоріжжі та Покровську) або зателефонувати до контактного центру Укрзалізниці за номером 0 800 503 222;
  • у військовій комендатурі пасажир зобов’язаний пред’явити військовий квиток та відпускний лист, що підтверджує необхідність здійснити поїздку саме в конкретний день, після видадуть талон на придбання квитка;
  • цей талон необхідно предʼявити в спеціалізованій касі для військовослужбовців або в будь-якій касі на будь-якому вокзалі. За цим документом пасажиру видадуть спеціальний квиток, який можна одразу на місці придбати.

«Спеціальна бронь на місця знімається за 6 годин до відправлення поїзда. Щоб встигнути отримати талон і придбати квиток, рекомендується приїжджати на вокзал за 8 годин до відправлення поїзда або раніше» - додають у повідомленні.
 

За умови, що в місті, де знаходиться військовослужбовець, комендатура відсутня, скористатися спец. бронею можна у всіх касах за предʼявлення ВПД (військового проїзного документа), який дає право безкоштовної поїздки. Отримати цей документ військовослужбовці можуть у своїх частинах.

До речі, нещодавно «Укрзалізниця» запустила жіночі купе і відкрила продаж квитків. У «Сніданку з 1+1» психотерапевт Олег Чабан прокоментував важливість такої послуги. Дивіться у відео:

Новини по темі