Ведуча "1+1" виступила на відкритті фестивалю англомовного кіно

Ведуча "1+1" виступила на відкритті фестивалю англомовного кіно

26 листопада в Києві стартував щорічний фестиваль "Нове британське кіно"

Поділитися:

26 листопада в Києві стартував щорічний фестиваль "Нове британське кіно", на відкритті якого виступила ведуча каналу "1+1" Марічка Падалко разом із заступником Посла Великобританії в Україні Мартіном Деєм.

Як відомо, у жовтні телеканал "1+1" почав транслювати англомовні серіали з українськими субтитрами, і зараз є єдиним каналом в країні, який підтримує таку ініціативу.

Марічка Падалко зазначила, що всього лише за місяць трансляції англомовних серіалів з українськими субтитрами в ефірі "1+1" їхня аудиторія сягнула понад 4 мільйони телеглядачів.

Крім того, телеведуча зізналася, що відеосюжети проекту "Спільна мова", які передують показу англомовних серіалів, стали мотивацією для її сина, вивчати англійську мову. Так, в одному з роликів бере участь тренер київського "Динамо" Сергій Ребров, який свого часу грав у британському футбольному клубі. Побачивши цей епізод, син телеведучої, що всерйоз зацікавився футболом, переконався в тому, що знання англійської мови для футболіста є необхідним.

Сама Марічка Падалко виросла в родині перекладачів, закінчила Київський лінгвістичний університет за спеціальністю "англійська та німецька мова" і вільно володіє англійською мовою.

Зазначимо, до 2 грудня в рамках фестивалю "Нове британське кіно" столичні глядачі побачать кращі прем'єри року з Великобританії: антиутопію "Лобстер", призера Берлінале "45 років", "Запалюючи зірки" з Елайджей Вудом та інші новинки. На відкритті глядачі могли побачити історичну драму "Суфражистка" з Кері Малліган і Меріл Стріп. Всі стрічки демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Довідка:

Англомовні серіали в ефірі каналу "1+1" йдуть щотижня в ніч з суботи на неділю о 00:30. Глядачі вже побачили в ефірі перший сезон культового американського серіалу "Остання людина на Землі". Зараз "1+1" транслює музичну драму "Імперія". Кожній серії передує проект "Спільна мова" - соціальний проект, у якому розповідаються персональні історії людей різних професій, які діляться особистим досвідом вивчення іноземної мови, подоланням труднощів під час вивчення та вживання.

Новини по темі