Ведучі 1+1 Україна та 1+1 Марафон висловили підтримку харківській типографії, яка постраждала від російського обстрілу

Ведучі 1+1 Україна та 1+1 Марафон підтримали харківську друкарню, яка постраждала від обстрілу росії

Харківська друкарня "Фактор-друк" зазнала російського обстрілу: ведучі 1+1 Україна та 1+1 Марафон закликають підтримати постраждалих.

Поділитися:

23 травня 2024 року Харків опинився під одним із найважчих за останній час обстрілом — за попередніми даними, росіяни випустили по Харківщині одразу 15 ракет. На жаль, є загиблі та постраждалі. Внаслідок атаки було пошкоджено комунальне підприємство та друкарню “Фактор-Друк”. Серед працівників друкарні теж є поранені та загиблі. Фактор-друк — один з найбільших типографських комплексів повного циклу у Європі, там друкуються книжки практично усіх українських видавництв. Ведучі 1+1 Україна та 1+1 Марафон підтримали типографію і закликають українців теж долучитись. 

Наталя Островська, ведуча ТСН і 1+1 Марафон розповіла про книгу, яку нещодавно придбала своїй донечці Аґаті - вона була надрукована саме у Фактор-друк:

“Складні новини надходять із Харкова. Там є і загиблі, і поранені... Сьогодні росіяни атакували типографію Фактор-друк. Знищили її… Я нещодавно придбала книгу з казками для своєї доньки, видавництво Vivat. І вона була надрукована в тому місці, в яке сьогодні прилетіла російська ракета. Для того, щоб підтримати типографію закликаю вас постити книги, в яких є позначка Vivat або Фактор-друк. Харків'яни, ми з вами. Тримайтеся. Співчуття рідним загиблих”.

Наталя Островська

Катерина Осадча, ведуча 1+1 Україна, у своєму інстаграмі написала, що в для неї цей рік книги стали справжнім порятунком від реальності. Але російська ракета знову нагадала про дійсність і спробувала відняти в нас наше:

“Якщо є змога, зайдіть в книгарню, чи замовте онлайн, давайте підтримаємо тих, хто невтомно видавав для нас книжки. Співчуття родинам загиблих, та здоров’я і скорішого одужання пораненим”. 

Костянтин Грубич, ведучий 1+1 Україна, зізнався, що думав, що вже за 10 років його неможливо нічим здивувати, але ворог вкотре здійснив теракт на цивільний об’єкт. Телеведучий також зазначив, що його книгу також було надруковано у друкарні Фактор-Друк, в одному з найкращих видавництв у всій Європі:

“Ми ніколи цього не простимо. Україна як друкувала книжки однією із перших в Європі, так і буде продовжувати. Ми відродимося. Я в це вірю”.

Юрій Горбунов, ведучий 1+1 Україна, і Соломія Вітвіцька, ведуча ТСН і 1+1 Марафон теж підтримали типографію і виставили у сторіс фото книг, надрукованих там. 

Горбунов

Вітвіцька

Людмила Барбір, ведуча “Сніданок з 1+1” на 1+1 Україна, написала на сторінці у Facebook:

“На світлині — книжки видавництва Vivat з бібліотеки 1+1 media. Ці книги надруковані у типографії Фактор-друк у Харкові, по якій сьогодні вдарили своїми ракетами росіяни… Я підтримую Фактор-друк. Скорішого відновлення вашим людям і типографії…” 

Книги

Доєднатися до підтримки типографії може кожен українець. Для цього потрібно сфотографувати книжки, надруковані там, і викласти у своїх соцмережах з хештегом #фактордрук. Інформацію про типографію можна знайти на останній сторінці книги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Єдині новини» зібрали понад 25 мільйонів на безпілотники «СИЧ» та оголошують новий масштабний збір

Новини по темі