"Великий пекарський турнір": фізик став жертвою сили тяжіння

"Великий пекарський турнір": фізик став жертвою сили тяжіння

"Великий пекарський турнір" вразив Україну дивами, які творять солодощі.

Поділитися:

У неділю 18 серпня на 1+1 стартував "Великий пекарський турнір" - найдобріше кулінарне шоу країни. 12 учасників, які не є професійними кулінарами, розпочали захоплююче змагання один з одним і з самими собою. Фізик з Києва влаштував першу катастрофу на проекті, а з боротьби вибула домогосподарка.

Фруктовий пиріг догори низом, ароматна ромова баба і торт із сюрпризом всередині - такими були завдання першої серії. Та учасники навіть не підозрювали, які несподіванки чекають у процесі виконання.

Рохвилювавшись під час першого конкурсу, фізик Андрій Сусєков випустив вже готовий пиріг з рук і той розлетівся на дрібні шматки. До кінця випробування залишалося 15 хвилин. Побачивши катастрофу Андрія, усі завмерли на місці.

Та фізик-кондитер миттєво прийняв фантастичне за елегантністю рішення. Андрій взяв тісто, що залишилося, і спік зворушливий маленький тортик. Він виявився настільки смачним, що отримав море компліментів від суддів.

Пізніше глядачі дізналися, що не викидати рештки тіста Андрію порадила інша учасниця. Ось так сталося перше диво  - випічка змусила учасників "Великого пекарського турніру" забути про конкуренцію.

Тим часом стало відомо про ще одне диво, яке сталося завдяки випічці. Саме захоплення пекарським мистецтвом допомогло 16-річній учасниці Євгенії Пригородовій вилікуватися від анорексії. Женя - кандидат у майстри спорту з художньої гімнастики. Колись заради спортивних успіхів вона схудла настільки, що була на межі зі смертю. А тепер школярка пече справжні шедеври, беручись за складні рецепти нарівні з іншими учасниками "Великого пекарського турніру".

Найкращою у першому пекарському марафоні журі обрало 28-річну одеситку Тетяну Касько. У неї вийшли найбільш смаковиті ромові баби, а в торт із сюрпризом молода мама сховала ріжок морозива, випечений з кольорового бісквіту.

А от іншій мамі, Наталії Лук'янчук, під оплески учасників довелося припинити змагання. В останньому випробуванні вона відчайдушно додала в бісківт світле пиво. В результаті смак торта нагадав суддям бородинський хліб.

Вже наступної неділі 25 серпня дивіться, як учасники "Великого пекарського турніру" будуть пекти домашній хліб, та які нові таланти вони відкриють у собі. Початок - о 20:15.

Нагадаємо, переможець "Великого пекарського турніру" отримає курс навчання в елітній школі кулінарного мистецтва Le Cordon Bleu London.

Найдобрішу кулінарну битву судять:

* пані Ольга Ганущак, майстер виробничого навчання Львівського ліцею харчових технологій, експерт в усьому, що стосується ентічної української випічки;

* Катерина Агронік, кондитер міжнародного рівня, власниця популярного у Москві кондитерського ательє;

* Серж Маркович, сербський шеф-кухар, автор кулінарних книг, автор і ведучий кулінарного шоу "Бути Сержем МаRковичем".

Ведучий "Великого пекарського турніру"- Юрій Горбунов.