Вітвіцька разом з художниками розмалювала корпус лікарні "Охматдит"

Вітвіцька разом з художниками розмалювала корпус лікарні "Охматдит"

Днями в Києві відбувся благодійний захід за участю художників-ілюстраторів та телеведучої каналу "1+1" Соломії Вітвіцької

Поділитися:

Днями в Києві відбувся благодійний захід за участю художників-ілюстраторів та телеведучої каналу "1+1" Соломії Вітвіцької.

Столичні художники прикрасили малюнками фасад та приймальну зону травматологічного відділення Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит". Картина на фасаді має назву "Мої мрії". Центральні фігури – це замріяні хлопчик і дівчинка, навколо – їхні фантазії про світ, про чисте небо, гарну природу, казкових тварин. Яскраві чисті кольори, райдуга, образи веселих героїв будуть створювати оптимістичний настрій у дітей, які зазвичай засмучуються під час візитів до лікарні. На жаль, сьогодні похмурі стіни стареньких корпусів багатьох дитячих лікарень України тільки додають дітлахам негативних емоцій. Тому такі ініціативи важливо популяризувати, щоб знаходилися нові небайдужі і допомагали "розмалювати" наш сірий буденний світ на радість найменшим українцям. Автор ескізу фасаду в "Охматдиті" — київська ілюстраторка дитячих книжок і журналів Віта Хайдурова, а співавтор задуму — художниця-монументаліст Лариса Піша.

"Не хотілося на фасаді лікарні нагадувати дітям про хвороби. Ми, навпаки, показали, що в житті багато  веселого й радісного. Життя  прекрасне! Виконали і бажання лікарів — залишили зображення символу травматології, - намалювали криве деревце, яке рятують сонце і веселка", - діляться автори.

Всередині приміщення, яке відремонтували за проектом дизайнера Христини Бовсуновської, на стіні з'явилася  "Африка". Сюжет, який реалізували художниці Тетяна та Юлія Мокшанські — це африканські яскраві прерії, наповнені екзотичними та цікавими мешканцями.

Малювали також Олена Ворожбит, Наталія Кохаль, Валерій Шоломицький, Ігор Поліщук, Едуард Брезовий, Сергій Козмін. Усі вони – волонтери. На запрошення митців долучитися до акції відгукнулася і телеведуча "1+1" Соломія Вітвіцька, яка вміє гарно малювати, захоплюється мистецтвом і свого часу закінчила художню школу.

Соломія Вітвіцька малювала разом зі своїм чоловіком Владом. Вони вже не вперше відвідують маленьких пацієнтів "Охматдиту".

"Мій чоловік – режисер-кліпмейкер,  торік знімав соціальний ролик з дітками, які лікуються у відділенні токсикології в "Охматдиті". Ці дітлахи практично весь свій час проводять у лікарні… Тож день зйомок у Ботанічному саду для них став справжнім святом. Це добрі й дуже відкриті малюки! Їм важливо отримувати позитивні емоції, усмішки – це частина терапії на шляху до одужання. Я, наприклад, дуже вірю в арт-терапію, її ефективність доведено світовою медициною. Ініціативна група свідомих і небайдужих людей погодилися власним коштом відремонтувати приміщення - докупити меблі, а також подарувати яскраві картини дітям. Сподіваюся, що цю чудову ініціативу підхоплять небайдужі доброчинці і в інших містах України. Пам'ятаймо, діти – це наше майбутнє. Краса і добро врятують світ. Нехай усі дитячі мрії здійснюються і з'являються нові!".

"Маючи багато натхнення, наша група митців прагне продовжити роботу над арт-перетворенням зовнішнього вигляду інших приміщень Охматдиту", — зазначила організатор заходу Христина Бовсуновська. Кошти на ремонт та фарби для художників виділили небайдужі батьки та волонтери. Взяти участь у наступних акціях організатори запрошують усіх охочих.