Яким буде навчальний рік 2024-25: дати канікул і нові умови навчання

Яким буде навчальний рік 2024-25: дати канікул і нові умови навчання
Freepik

Навчальний рік 2024-25: як змінились дати канікул

Поділитися:

Навчальний рік 2024-2025 в Україні буде організовано з урахуванням поточної безпекової ситуації та потреб освіти під час війни. Міністерство освіти і науки України (МОН) затвердило дати початку та закінчення навчального року, а також визначило особливості навчального процесу.

Дати початку та закінчення навчального року

Навчальний рік офіційно розпочнеться 2 вересня 2024 року і триватиме до 30 травня 2025 року. Перший семестр триватиме з 2 вересня до 21 грудня 2024 року, а другий семестр — з 13 січня до 30 травня 2025 року.

Форма навчання

МОН рекомендує організовувати навчання в очному форматі там, де це можливо. Для шкіл, які знаходяться у зонах активних бойових дій або у прифронтових регіонах, дозволено застосовувати змішану або дистанційну форми навчання. Важливими умовами для очного навчання є наявність укриттів у радіусі 500 метрів від школи та достатня матеріально-технічна база.

Для учнів з тимчасово окупованих територій (ТОТ) та внутрішньо переміщених осіб (ВПО) буде організовано дистанційні класи. У випадку повернення на місце постійного проживання, вони зможуть продовжувати навчання очно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наживо з Курщини: кореспондентка ТСН Наталія Нагорна вийшла у прямий ефір із втрачених РФ територій

Канікули

Дати канікул у школах Києва і більшості регіонів будуть наступними:

  • Осінні канікули: з 28 жовтня до 2 листопада 2024 року.
  • Зимові канікули: з 23 грудня 2024 року до 11 січня 2025 року.
  • Весняні канікули: з 24 до 29 березня 2025 року.
  • Додаткові канікули для учнів перших класів: з 17 до 22 лютого 2025 року.

Особливості навчального процесу

Крім основних канікул, школи зможуть коригувати навчальний процес, наприклад, за рахунок додаткових занять, компенсаторних уроків і проєктної діяльності, щоб мінімізувати освітні втрати, які могли виникнути через перерви в навчанні​ 

Щодо професійно-технічних закладів, навчання може починатися раніше, особливо для старших курсів, з можливістю продовження навчання до липня 2025 року. Використання субот для занять у теплі місяці року також розглядається як можливість компенсувати можливі перерви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Дня Незалежності України: хто отримає додаткові грошові виплати і в якому розмірі

Новини по темі