Євген Кошовий: "Перший концерт після розстрілу Майдану був найскладнішим у нашому житті"

Євген Кошовий: "Перший концерт після розстрілу Майдану був найскладнішим у нашому житті"

Актор "Кварталу 95" розповів про роботу в напруженій політичній ситуацї

Поділитися:

"Тільки щирий сміх не дозволить упасти у відчай", - переконані зірки "Кварталу 95", які навіть під час непростої політичної ситуації в державі кликали українців на свої концерти. Про роботу в такій напруженій ситуації "Обозревателю" розповів актор студії Євген Кошовий.

- Чи є у вас друзі, які живуть у Криму? Чи спілкуєтеся з ними зараз?

- Ну, по-перше, у мене дружина родом із Ялти. Вона, правда, давно звідти поїхала, але багато її родичів і зараз там живуть. З ними спілкуємося нормально, зідзвонюємося часто.

- Як довго готувався концерт кварталу, який відбувся одразу після розстрілу мітингувальників, тобто ситуація набула зовсім негумористичного забарвлення.

- Дуже довго! Місяць, а то й два. Усе переписувалося багато разів… Слухайте, ну яка ситуація в країні, ми всі з вами знаємо, тож багато жартів змінювалося. Було дуже складно на репетиціях. А окрім цього ж, у нас є ще якісь концерти, тож довелося нелегко.

- Російські зірки в Україні скасовують свої концерти, концерти деяких українських артистів заборонили в РФ. А що стосується ваших шоу, як їх зараз приймають у Росії?

- Ну ми останнім часом туди просто не їздили. Зате були в Мінську, в Молдові, в Кишеневі, зокрема.

- Володимир Зеленський зізнавався, що Віктор Янукович намагався запровадити цензуру в "Кварталі", а як зараз - спокійніше працювати?

- У порівнянні з усіма нашими попередніми виступами той концерт, мабуть, був найскладнішим. Най-най…

Є наша внутрішня якась цензура. А якщо ви запитуєте: чи дзвонив нам хтось перед зйомками чи ні, то до ефіру вони (політики) нічого не знають. І нам неважливо, що вони подумають. Ми кажемо тільки правду, хоча й вуалюємо її. І якщо в них є почуття гумору, то вони все зрозуміють.

Дивіться "Вечірній Квартал" щосуботи о 21:20 на "1+1".