Земляки Роксолани з нетерпінням чекають на її нову появу на екрані

Земляки Роксолани з нетерпінням чекають на її нову появу на екрані

Кореспонденти служби новин поспілкувалися із земляками Роксолани - жителями міста Рогатин на Прикарпатті.

Поділитися:

У понеділок на каналі 1+1 стартує найдорожчий фільм в історії турецького телебачення - серіал "Величне століття. Роксолана", йдеться в сюжеті ТСН.

Кореспонденти служби новин поспілкувалися із земляками Роксолани - жителями міста Рогатин на Прикарпатті.

Оксана Панчишин, місцева виконавиця ролі Роксолани, розповідає, що місто довірило їй роль Роксолани, тому що вона зовнішньо на неї дуже подібна. Висока, статна, серйозний вигляд, вміє говорити, вміє показати себе з-поміж людей.

Саме такою була й справжня Роксолана, вважають сучасні рогатинці. Нюансів її біографії, щоправда, більшість не знає. Але в загальних рисах будь-хто переповість, як дочка рогатинського священика Настя Лісовська фактично стала володаркою наймогутнішої держави тогочасного світу.

Роксолана була шалено красива, вважають її земляки, і жоден архівний документ із спогадами сучасників про її лише милу вроду не переконає їх у протилежному.

Роксолані в Рогатині тринадцять років тому в центрі міста навіть встановили пам'ятник Рогатинці жартують, що на стінах місцевої церкви Святого Духа, якщо добряче пошукати, можна знайти відбитки пальців Роксолани. Історики припускають, що тут міг правити її батько-священик, а сама вона приходила молитись.

Попри справжній культ Роксолани у Рогатині, її ім'я тут нині не в моді. На весь район тільки двадцять повнолітніх Роксолан. І жодної людини з прізвищем Лісовська. Бум на це ім'я Рогатин, кажуть, пережив після виходу на екрани українського серіалу. Тепер, затамувавши подих, тут чекають на серіал турецький.

Чим же полонила султана бранка з Рогатина - вже з понеділка відповідь на це запитання можна шукати на каналі "1+1".