Життя без обману: чим небезпечне дитяче мило?

Життя без обману: чим небезпечне дитяче мило?

У прем'єрному випуску "Життя без обману" показало глядачам усю правду про гігієнічні засоби та косметику, які вони звикли купувати, не замислюючись про склад продукту. 

Поділитися:

У прем'єрному випуску проекту "Життя без обману" Олексій Душка розповів глядачам усю правду про гігієнічні засоби та косметику, які вони звикли купувати, не замислюючись про склад продукту.

Виявляється, геть усе мило і увесь гель шкодить вашій шкірі. От тільки одні гелі та мило їй просто шкодять, а інші - убивають через те, що містять занадто багато кислоти та луг. На шкірі є захисний прошарок, який хімія пошкоджує. Без нього ми стаємо вразливішими до сонячного світла, сучасної хімії з атмосфери і тієї, якої ви миєтеся, а отже – швидше старіємо.

Знімальна група програми провела експеримент.

Одну частину ванни помила за допомогою спеціального миючого засобу, а іншу – за допомогою гелю для шкіри. Різниці немає. Тільки на одній пляшці вас попередили, що в складі є небезпечна хімія та слід користуватися рукавичками, а на іншій – ні.

Мило потрібно купувати без триетаноламіну. Якщо ваша шкіра пече, а після умивання ви схожі на помідор, то, ймовірно, у милі перевищений кислото-лужний баланс – Ph. Чим вищий Ph, тим більше там кислоти. Перевірити це можна за допомогою лакмусового папірця, який продається у канцелярському відділі. Якщо він позеленів, це погано. Якщо посинів, то рівень кислоти просто зашкалює!

Але чи достатньо відмиває мило з натуральних компонентів? Ведучий провів експеримент, у якому задіяв антибактеріальне, дитяче, натуральне, звичайне туалетне мило та гель для душу. Під час досліду лише одне мило відмило, як треба.

Антибактеріальне мило отримало оцінку 4,5 за відмивання, але через місткість триклозану отримало 3 за безпеку. Дитяче мило отримало за чистоту 2 і 3 за безпечність. Здавалося б, що мило дитяче, але у ньому є триетаноламін. У туалетному милі він також присутній. Воно також опинилося серед "двієчників". У боротьбі між гелем хімічним та милом натуральним останнє стало "відмінником" за всіми параметрами. Гель отримав лише 3,5 бали за чистоту і рекордну 1 за безпеку – через небезпечні SLS та Сocamide DEA, який викликає рак.

Бред Пітт, наприклад, не користується ні гелем для душу, ні милом із магазинів. У актора є свій секрет чистоти, який "Життя без обману" розкрило у першому випуску. Усю правду про засоби гігієни дивіться у відео: