Життя без обману: Як не нашкодити собі в спортзалі. Головні помилки новачків (ВІДЕО)

Життя без обману: Як не нашкодити собі в спортзалі. Головні помилки новачків (ВІДЕО)

У середу, 7 жовтня ведучий "Життя без обману" Олексій Душка розповідав про небезпеки, які чатують на охочих бути у формі

Поділитися:

У середу, 7 жовтня ведучий "Життя без обману" Олексій Душка розповідав про небезпеки, які чатують на охочих бути у формі. Зокрема, порушив проблему травматизму в спортзалах і заявив: більшістю предметами для фізичного навантаження відвідувачі користуватися не вміють. Окрім того, клієнти спортклубів часто беруться виконувати вправи, правильної техніки яких не знають. Як результат – синці, розтягнення м'язів, пошкодження суглобів чи навіть гірше.

Аби вберегти українців від проблем зі здоров'ям, тренер "Життя без обману" Стас прокоментував основні помилки новачків. До вашої уваги поради від експерта:

1. Коли робите станову тягу, пильнуйте, щоби ваша спина була у правильному положенні. У жодному разі не округляйте її, адже це призведе до травмування м'язів поясниці. Також не випрямляйте коліна - це  з призведе до зношення колінних суглобів.

2. Під час неправильного присідання зі штангою також легко  пошкодити коліна або травмувати поперек. Якщо таз буде в неправильному положенні, а саме спрямованим уперед, можуть вискочити хребці.

3. Шкоди колінам може завдати й невміле виконання випадів. Якщо ви завалюєте корпус, колінний суглоб виходить вперед. І через сильне навантаження починає зношуватися.

Як бачите, найчастіше у новачків виникають проблеми зі спиною та колінами. А все тому, що початківці не готові до навантажень. Як дізнатися, що тіло зможете витримати тренування в спортзалі, дивіться у відео онлайн: