Журналістка "1+1" провела два дні з лідером горлівських бойовиків

Журналістка "1+1" провела два дні з лідером горлівських бойовиків

Ольга Радзівіл поділилася своїми враженнями від спілкування з ватажком найманців.

Поділитися:

Знімальна група телеканалу "1+1" провела два дні в Горлівці у лідера бойовиків Ігоря Безлера на прізвисько Бєс. Враженнями від відрядження до лігва сепаратиста, яке облаштовано в одній з кімнат пансіонату "Україна",з виданням fakty.ua поділилася журналістка Ольга Радзівіл.

"Це невелика кімната в такому імперському стилі. Посередині стоїть великий пафосний дерев'яний стіл. На стінах багато картин та ікон. За спиною у Безлера прапор "ДНР", - згадала Радзівіл, яку під час зустрічі з лідером бойовиків охопив божевільний страх. Жінка зізналася, що їй зовсім не вдавалося приховувати переляк.

"Я почала так нервувати, що руки мої ходили ходуном, і це було помітно. Безлер заявив: "Ну що, ти залишишся у нас на ніч". Я не в силах вимовити й слова замотала головою. Він: "Боїшся?" Кажу: "Боюся". Безлер тоді поблажливо промовив: "Даю слово, що тебе ніхто не чіпатиме", - розповіла Ольга.

Окрім того, Радзівіл додала, що на зустрічі з Бєсом сиділа поруч із російськими журналістами.

"Шість годин нам довелося пробути в його кабінеті, і Безлер намагався втовкмачити нам, як йому здавалося, правду про те, що відбувається. Я сиділа і тільки думала: "Господи, аби тільки нічого не ляпнути, інакше мені звідси не вибратися". Я зрозуміла, що для бойовиків найстрашніші дві фрази: "Слава Україні!" І "Правий сектор". Я лише наважилася сказати: "Ви ж розумієте, що моя позиція з цих питань зовсім інша", - зазначила журналістка телеканалу "1+1". І згадала, що після тривалої розмови Безлер запросив усіх присутніх на весілля сепаратистів.

"На дворі було вже темно, нас посадили в машину. Безлер був в супроводі своїх охоронців, які не відходили від нього ні на крок. Ми довго їхали, поки нарешті не потрапили до якогось ресторану, кажуть, одного з найдорожчих в Горлівці. Мені здалося, ми перебуваємо в іншій реальності. Самі бойовики сказали: "Бачиш, яке тут бидло зібралося". Щойно ми приїхали, пішла чутка, що з'явилися "укропи". До нас відразу ж почали підходити захмелілі чоловіки, погрожувати, але, побачивши, що ми разом з Бісом, миттю залишали нас у спокої. Безлер в Горлівці авторитет. Наречений і наречена були місцевими жителями, які перейшли на бік сепаратистів. Коли з'явився Біс, на них вже практично не звертали уваги. Безлеру одразу передали гітару, оточили його, і він, насолоджуючись власною значущістю, затягнув: "Офіцери, офіцери ..." А потім несподівано заспівав "Ти ж мене пiдманула". Мабуть, дуже хотів усім сподобатися", - поділилася Ольга.

За словами Радзівіл, бойовики щохвилини намагалися здаватися гостинними: "Може розраховували, що про них знімуть пристойний сюжет. Але ми показали правду. Після виходу сюжету (у "Секретних матеріалах") мені подзвонив помічник Безлера і сказав, що Бєс дуже образився. Біа більше, на мою адресу пролунали погрози, що, мовляв, мене знайдуть і вб'ють. І кинули слухавку. Не думаю, що мені щось загрожує, просто це в стилі Бєса - придушити морально. Я зрозуміла, йому подобаються такі штуки. З ним дуже важко перебувати разом навіть короткий час".

Також журналістка зауважила, що після тривалих боїв між українськими військовими і їхніми суперниками Горлівка не зазнала значних руйнувань.

"Порівняно з тими, що я бачила на передовій, вони мені здалися незначними. Проїхали повз школу, в яку потрапив снаряд. Про те, що там пройшла війна, каже підірваний міст, який видніється на під'їзді до Горлівці. Мені здалося, що в місті дещо загальмований рух, людей та машин на вулиці небагато. Хоча громадський транспорт ходить, працюють магазини", - зазначила Радзівіл, і сказала, що ціни в місті поки в гривнях, але багато місцевих говорять про те, що очікують приходу рубля".