«Вже брав участь у них»: зірка серіалу Обіцянка Богу Юрій Феліпенко розповів про службу в батальйоні Ахіллес і бойові дії

Обіцянка Богу: Юрій Феліпенко розповів про бойові дії та службу в батальйоні Ахіллес

Юрій Феліпенко повідомив, що вже брав участь у бойових діях та розповів про службу в батальйоні Ахіллес

Поділитися:

Зірка серіалу Обіцянка Богу Юрій Феліпенко, актор Юрій Феліпенко, який захищає Україну від російських окупантів на фронті, розповів про службу в батальйоні Ахіллес і бойові завдання.

В інтерв'ю kp.ua він поділився, чому пішов служити в батальйон Ахіллес і згадав, як проходив навчання. Феліпенко зазначив, що обрав саме цей батальйон через командування, та наголосив на важливості підтримки на етапі переходу від цивільного життя до військового.

«По-перше, у них дуже добре вибудована система рекрутингу. Умовно кажучи, місточок між цивільним життям і військовим. Коли ти подаєш заявку, тобі передзвонюють, з тобою напряму спілкуються досвідчені військові, у яких є бойовий досвід, звання. Вони на своєму досвіді знають, що таке війна. Саме такі люди ведуть з тобою бесіду - хто ти, чому ти йдеш до війська. По-друге, це командування. Я цікавився батальйоном, конкретно командиром Юрієм Федоренком, дивився його інтерв'ю, що він говорить, яка в нього позиція. На мою думку, він правильно робить, що медійно розповідає, як і що працює. Він конкретно дає відповіді на всі запитання. І, слухаючи його інтерв’ю, я почув все, що хотів знати», - наголосив він.

Юрій Феліпенко

Феліпенко зазначив, що гарне командування – запорука успіху військового на фронті:

«Тут прекрасне командування, воно справді піклується про своїх солдат. Дає змогу розвиватися і вчитися. У нас спочатку навчають, а вже потім ти працюєш на бойових позиціях і отримуєш свій бойовий досвід. Все це залежить від людей – від командування, сержантського складу. Це досвідчені люди з бойовим досвідом, яким є чим поділитися, які знають, як донести всю необхідну інформацію до новоприбулих», - повідомив він.

Феліпенко також розповів, як потрапив до батальйону Ахіллес.

«Я пішов добровольцем, мені не проходила повістка, в мене не було броні. Мобілізувався, пройшов базову загальновійськову підготовку. А оскільки я спочатку пройшов рекрутинг і мені сказали, що «Ахіллес» бере мене до себе, у мене було відношення (це документ від імені командира, в якому зазначено, що конкретний військовий підрозділ готовий взяти до себе конкретного військовослужбовця). То ж після базової загальновійськової підготовки, яку проходять абсолютно всі військовозобов'язані, коли їх мобілізують, мене не забрали невідомо куди, а забрали саме в Ахіллес. Як домовлялися, так все і сталося», - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірка серіалу Обіцянка Богу Юрій Феліпенко одружився

Феліпенко зізнався, що вже бере участь у бойових діях

«Після базової загальновійськової підготовки, а це загальні знання щодо техніки пересування, стрільби, маскування і так далі, трішки більше трьох тижнів проходив конкретну спеціальну підготовку. А оскільки я мав змогу обирати, ким буду у війську, то займаюся конкретно своєю справою і вчусь. А навчання тут постійні. Тобто це не значить, що я три тижні чи місяць повчився і тепер виїжджаю лише на бойові. Ми вчимось кожен день. Нема такого, що я відпрацював кілька днів, а потім лежу і відпочиваю. Звісно, перепочити дають, але кожного дня ми опановуємо якусь нову інформацію, нові методички. Що стосується безпосередньо бойових дій, то я вже брав у них участь», - поділився він.

Нагадаємо, раніше Юрій Феліпенко в ексклюзивному інтерв'ю сайту 1plus1.ua поділився враженнями від навчання в батальйоні Ахіллес.

Новини по темі