Знайомтесь: Олександр Янковський - учасник 2 сезону Пекельної кухні

Знайомтесь: Олександр Янковський - учасник 2 сезону Пекельної кухні

Олександр Янковський – 26 років. Корінний одесит. Одружений.

Поділитися:

Олександр Янковський – 26 років. Корінний одесит. Одружений. У таємничий день 11.11.11 вперше став батьком. Зізнається, що надіслав анкету на участь у другому сезоні "Пекельної кухні" задля спортивного інтересу та зовсім не чекав, що йому зателефонують. Сумнівів додав ще той факт, що на надіслану ним анкету на кастинг першого сезону ніяк не відреагували. Тож телефонний дзвінок зі звісткою про те, що він увійшов у шістнадцятку учасників другого сезону, став справжньою несподіванкою.

Головна мотивація для Олександра на проекті не гроші, хоча вони для нього – теж суттєвий фактор. Але саме безцінний досвід та шанс показати себе ваблять учасника.

Стверджує, що задля перемоги нічим жертвувати не хоче. І не вважає жертвою той факт, що для участі у шоу довелося залишити вагітну дружину. "Нічого страшного. Є бабусі, сестри. Є квартира, гроші у тумбочці. Якщо б їй знадобилася моя допомога, я б не розмірковуючи пішов би з проекту".

Вміє програвати, але терпіти не може, коли інших тягнуть до перемоги за вуха. У відповідь на гру в нечесну конкуренцію буде бити суперника в голову, якщо це буде чоловік. На жінку руки не підійме, а з'їсть всі її десерти, або просто додасть у них сіль та перець. "Я можу бути такою дикою собакою, що зі мною краще не зв'язуватися".

Дуже любить смачно поїсти. Обожнює все те, що готує його мама. Зізнався, що на проекті хоче вразити всіх налисниками з сиром саме за її рецептом. До речі, саме звичка смачно поїсти посприяла тому, що Сашко обрав шлях кухаря. "У 13 років я вирішив, що хочу самостійно готувати для себе щось смачненьке, тому і вирішив стати кухарем".

Перший кухарський досвід – яєчня. Дебют на кухні відбувся завдяки тому, що Сашко був дуже голодний, а вдома нікого не було. Тож довелося готувати самостійно. Він згадав, як готує яєчню його мама, та вперше став до плити. Зізнався, що своїм результатом був задоволений.

Олександр справляє враження самовпевненого чоловіка та не заперечує це. "Так, я впевнений у собі. Та я не вважаю себе супер-професіоналом, але багато чого вмію. Ніколи не пізно вчитися. Професія кухаря – як професія лікаря. Якщо ти не вчишся, то стоїш на місці та тупієш, працюючи десь у захалусті". До речі, про лікарів. На запитання про те, ким би хотів працювати, окрім кухаря, Олександр зізнався, що хірургом. Розмірковувати над альтернативним заняттям він почав вже у зрілому віці. І якби довелося змінювати сферу діяльності, точно почав би лікувати людей.

Зараз Олександр працює су-шефом у ресторані в Одесі. Робота приносить непоганий заробіток та неабияке задоволення. Перше місце роботи – бар, де Сашко працював мангальщиком, згадує з гордістю. "Коли інші одногрупники тільки навчалися, я вже заробляв гроші. Хоч це була практика, мені за це платили". Розмір першої зарплати він не пам'ятає, але швидко згадав, що витратив її на кіно з дівчатами, цигарки та гульки.

На запитання, що в ньому є таке, чого не мають інші п'ятнадцять учасників другого сезону, відповів так: "В мені є все, що має бути у справжнього кухаря. В інших немає родзинок. А в мене їх стільки, що я схожий на цілий кекс!"